Hyppää sisältöön

Referenssit

Urhea-halli, Helsinki

Urhea-hallin ovet Helsingin Mäkelänrinteellä avautuivat käyttäjille kesällä 2021. Monilajiseen harjoitteluun tarkoitettu urheiluhalli tarjoaa modernit tilat sekä huippu-urheilijoille että liikunnan harrastajille. Urhea-kampus on ainutlaatuinen hanke Suomessa ja se toimii suunnannäyttäjänä tulevaisuuden urheilurakentamiselle. Kaikki urheilijan arjessa tarvitsemat asiat kuten harjoituspaikat, opiskelu, asuminen, ruokailut sekä terveydenhuolto löytyvät Urhea-kampusalueelta.

Jatke Oy toimi Urhea-hallin pääurakoitsijana. Kampusalueelle rakennettiin myös uusi HOASin asuinkerrostalo opiskelijoille ja Mäkelänrinteen lukiorakennusta peruskorjattiin ja laajennettiin. Jatkeen vastuulla oli paitsi 14 000 m2 kokoisen Urhea-hallin rakennustyöt myös kampuksen työmaiden yhteensovittaminen.

Logistisesti haastavan kohteen rakennustyöt käynnistyivät Jatkeen osalta huhtikuussa 2020. Kevään ja kesän aikana pystytettiin teräksen ja betonielementtien muodostama sekarunko. Rakennukseen tuli kaksi maanalaista ja 2 – 4 maanpäällistä kerrosta. Kellarikerroksen rungot ovat betonirakenteisia ja maanpäällisen osuuden pilarit ja palkit ovat terästä, välipohjat onteloita ja porrashuoneet betonielementtejä.

Teräsristikkorakenteen suunnittelu ja toteutus olivat erittäin vaativia; jänneväli on peräti 41 metriä. Teräsristikko koottiin työmaalla kahdesta osasta, jotka liitettiin toisiinsa pulttiliitoksin. Pallohallin katto rakennettiin kantavasta profiilipellistä. Kevään 2021 aikana työmaalla toteutettiin talotekniset työt, jotka olivat hallin käyttötarkoituksen vuoksi normaalia haastavampia. Sisätilojen valmistuminen ja useiden eri materiaalihankintojen – mm. katsomot – yhteensovittaminen vaativat paljon koordinointia eri toimijoiden kanssa.

Suurten mittasuhteiden ja kohteen asettamien erityisvaatimusten lisäksi haasteita toivat kohteen sijainti. Materiaalitoimituksissa hyödynnettiin Helsingin kaupungin vanhoja tunneliverkostoja. Teollisuuskadulta kääntyy tie vanhaan tunneliin, josta pääsi suoraan työmaalle.

Lue lisää Urhea-hallin rakentamisesta:

Jatke Urhea-hallin pääurakoitsijaksi

Urhea-hallin rakennustyöt ovat käynnistyneet

Urhea-hallin peruskivi muurattu

Olemme ylpeänä rakentamassa suomalaisen huippu-urheilun tulevaisuutta

Urhea-halli Helsingin Sanomissa:

Koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann vieraili Urhea-hallissa

Helsingin Mäkelän­rinteelle nousee huippu-urheilijoiden tarpeisiin räätälöity treeni­halli – Näin Urhea-hallin rakennus­urakka etenee

Vanha junatunnelikin otetaan hyötykäyttöön:  Mäkelänrinteelle kasvaa Suomen suurin valmennuskeskus

Keskelle Helsinkiä nousee Urhea-kampus, johon rakennetaan valtava urheiluhalli ja kerrostalo alppimajoineen

Lisätiedot

Rakennusaika

04/2020 – 06/2021

Rakennustyyppi

Urheiluhalli

Tilaaja

Urhea-Halli Oy

Käyttäjä

Urhea-säätiö, Helsingin kaupunki, Urheiluopisto-säätiö, Koripallosäätiö, Urheiluliitto ja Voimisteluliitto

Koko

14 000 m²

Jatke

Pääurakoitsija