Hyppää sisältöön

Urhea-hallin rakennustyöt ovat käynnistyneet

 

Urhea-halli Oy:n rakennustyöt ovat käynnistyneet Jatkeen osalta huhtikuun 2020 lopulla. Mäkelänrinteen lukion yhteyteen nousee noin 14 000m² urheilurakennus. Urhea-hallin ovet avautuvat käyttäjille kesällä 2021.

Maanrakennusurakoitsijan työt ovat valmistuneet, joten Urhea-hallin rakennusurakka pääsi käynnistymään myös Jatkeen osalta. Työt alkoivat rungon pystytyksellä, joka kestää lokakuulle saakka. Kellarikerroksien rungot ovat betonirakenteisia ja maanpäällinen osuus rungosta on terästä.

”Logistisesti haastavaan kohteeseen materiaalitoimitukset saadaan vietyä turvallisesti hyödyntämällä Helsingin kaupungin vanhoja tunneteliverkostoja. Teollisuuskadulta kääntyy tie vanhaan tunneliin, joka tulee suoraan työmaallemme. Urhea-kampuksen alueelle rakennetaan projektimme lisäksi muutakin eri urakoitsijoiden toimesta. Muita projekteja ovat asuinkerrostalo opiskelijoille sekä perusparannetaan ja laajennetaan Mäkelänrinteen lukiota. Toimimme yhteisissä toimisto- ja sosiaalitiloissa, jolloin aito ja avoin yhteistyö ovat avain aikataulussa rullaavalle työmaalle.  Meille kuuluu myös työmaiden yhteensovittamisvastuu yhteisten työmaa-alueiden käytön suhteen”, kiteyttää Jatke Oy:n rakennuspäällikkö Esa Rautanen.

Ainutlaatuinen hanke Suomessa

Monilajiseen harjoitteluun tarkoitettu urheiluhalli tarjoaa hyvät tilat sekä huippu-urheilijoille että liikunnan harrastajille. Rakennukseen tulee kaksi maanalaista kerrosta ja maan  päälle 2 – 4 kerrosta. Urhea-halliin on tulossa iso yleis- ja voimaharjoittelualue, peilisaleja, lajisuorituspaikat miesten ja naisten telinevoimistelulle, yleisurheilulle, judolle ja painille, rytmiselle voimistelulle sekä koripallolle. Lisäksi rakennuksen toiseen päähän tulee toimistotilat.

Urhea-kampus on ainutlaatuinen hanke Suomessa ja toimii suunnannäyttäjä tulevaisuuden urheilurakentamiselle. Kaikki urheilijan arjessa tarvitsemat asiat kuten harjoituspaikat, opiskelu, asuminen, ruokailut ja terveydenhuolto löytyvät Urhea-kampusalueen sisältä.

 

Lisätiedot: Jatke Oy toimitilat, rakennuspäällikkö Esa Rautanen esa.rautanen@jatke.fi