Hyppää sisältöön

Jatke Urhea-hallin pääurakoitsijaksi

 

Jatke Oy ja Urhea-halli Oy ovat sopineet Mäkelänrinteen lukion yhteyteen nousevan noin 14 000m² urheilurakennuksen rakentamisesta. Hanke on käynnistynyt maanrakennustöillä ja tilaajalle urheiluhalli luovutetaan kesällä 2021.

 

Urheahalli, ilmakuva, Arkkitehtitoimisto Tuomo Siitonen 20.9.2019

Monilajiseen harjoitteluun tarkoitettu urheiluhalli tarjoaa hyvät tilat sekä huippu-urheilijoille että liikunnan harrastajille. Rakennukseen tulee kaksi maanalaista kerrosta ja maan päälle 2 – 4 kerrosta. Urhea-halliin on tulossa iso yleis- ja voimaharjoittelualue, peilisaleja, lajisuorituspaikat miesten ja naisten telinevoimistelulle, yleisurheilulle, judolle ja painille, rytmiselle voimistelulle sekä koripallolle. Lisäksi rakennuksen toiseen päähän tulee toimistotilat.

 

”On hienoa, että Jatkeeseen luotetaan ja pääsemme rakentamaan tätä valtakunnallisestikin merkittävää uutta liikuntatilaa. Kohde on logistisesti mielenkiintoinen vilkkaan Mäkelänkadun ja tiiviin kaupunkirakentamisen näkökulmasta. Urhea-kampuksen alueella rakennetaan samanaikaisesti meidän projektimme lisäksi asuinkerrostalo opiskelijoille sekä Mäkelänrinteen lukiota perusparannetaan ja laajennetaan”, kertoo Jatke Oy:n johtaja Pauli Karjalainen.

 

”Urhea-kampus on ainutlaatuinen hanke Suomessa ja suunnannäyttäjä tulevaisuuden urheilurakentamiselle. Urheilijan arjessa tarvitsemat asiat kuten harjoituspaikat, opiskelu, asuminen, ruokailut ja terveydenhuolto sijoittuvat samalle kampukselle, joka vähentää tarvetta matkustamiselle ja antaa lisää aikaa palautumiselle”, tiivistää Urhea-halli Oy:n toimitusjohtaja Simo Tarvonen Urhea-kampuksen merkitystä urheilijoille.

 

”Urhea-halli tulee olemaan kampuksen sydän ja siitä syntyy huippuosaamisen keskittymä – center of excellence – kun eri lajien ja alojen huippuosaajat työskentelevät samoissa tiloissa. Eri lajien valtakunnalliset valmennuskeskukset tuovat kampukselle paljon myös kansainvälistä toimintaa. Maajoukkueiden lisäksi halli palvelee laajasti myös paikallista seuratoimintaa”, Tarvonen jatkaa.

 

Jatke Oy valikoitui monen ehdokkaan joukosta rakennushankkeen urakoitsijaksi. ”Olemme iloisia, että saamme toteuttaa hankkeen Jatke Oy:n kanssa. Hyvämaineisen ja osaavan Jatkeen kanssa on luottavaista lähteä tähän upeaan projektiin”, kertoo Simo Tarvonen Urhea-halli Oy:stä.

Urhea-kampus ja siihen sisältyvä Urhea-halli sijaitsee Helsingissä.

 

Lisätiedot:

Jatke Oy: Pauli Karjalainen,  johtaja / toimitilarakentaminen, 040 722 1068pauli.karjalainen@jatke.fi

Urhea-halli Oy: Simo Tarvonen, toimitusjohtaja, 050 583 6513, simo.tarvonen@urhea.fi, www.urhea.fi