Hyppää sisältöön

Sepänkatu 1 suunnittelukilpailun käsittely jatkuu kesäkuussa

Sepänkatu 1 suunnittelukilpailu jäi kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaoston kokouksessa pöydälle (käsittely jatkuu 17.6.), mutta kaupunginjohtajan Minna Arveen esityksessä valittaisiin Jatke Länsi-Suomi Oy:n ja Taaleri Pääomarahastot Oy:n yhdessä JKMM Arkkitehdit Oy:n kanssa laatima suunnitelma. Tonttipäällikkö Timo Laihon arviointiryhmä oli aiemmin valinnut kyseisen ehdotuksen yksimielisesti kilpailun voittajaksi.

 

Turun Sepänkatu 1:een on tulossa omistus- ja vuokra-asuntoja 300-400 turkulaiselle. Suunnitelmaan sisältyy myös hoiva- ja palveluasumista, päiväkoti, toimistoja ja hotelli. Turun ammattikorkeakoulu väistyy Sepänkadulta kesällä 2020. Jatke Länsi-Suomen toimitusjohtaja Jukka Aaltonen kertoo yhtiön lähtevän liikkeelle, kun asemakaavoitus antaa mahdollisuuden. Aaltosen mukaan kokonaisuuden toteutus veisi 4-5 vuotta.

Jatke ja Taaleri ovat käyneet keskusteluja Aurahovi Senioripalvelut Oy:n Touhula Varhaiskasvatus Oy:n, Greenstar Hotels Oy:n, Forenomin ja Kesko K-Marketin kanssa. Lisäksi Jatke sijoittaisi omat toimitilansa korttelin rakennuksiin. Asumista Syke-nimisessä esityksessä on 19 730 kerrosneliön verran.

Suunnitelma on yhdistelmä uutta ja vanhaa. Kerroksellisuus toteutuisi tässä korttelisuunnitelmassa erityisen hienosti, kun on 1900-luvun alun Heideken, 60- ja 90-luvun koulurakennukset sekä nyt uudet kerrostalot tuovat mielenkiintoisen kuvan Turun arkkitehtuurin vaiheista yli 100 vuoden ajalta.

Lisätietoa:

Jukka Aaltonen, toimitusjohtaja, Jatke Länsi-Suomi Oy

050 597 8889, jukka.aaltonen@jatke.fi

Lähde: Turun Sanomat

 

Lue Jatkeesta >>