Hyppää sisältöön

Pirkkolahalli tuo kaivattua sisäliikuntatilaa pääkaupunkiseudulle

Pirkkolahalli Helsingin Keskuspuiston kupeessa

Pääkaupunkiseudulle kauan kaivattua sisäharjoittelutilaa tuova Pirkkolahalli on avannut ovensa heinäkuussa 2022. Pirkkolan liikuntapuiston palveluita täydentävä sisäliikuntahalli tarjoaa yhteensä 7 400 m2 liikuntatilaa Helsingin Keskuspuiston kupeessa.

Jatke toimi Pirkkolan liikuntahalli Oy:n rakennuttaman, yksityisin varoin kansalaishankkeena toteutetun hallihankkeen KVR-urakoitsijana. Pirkkolahalli on yksi monista Jatkeen toteuttamista urheiluhallihankkeista. Vuonna 2021 valmistuneen Helsingin Urhea-hallin ja -kampusalueen lisäksi Jatke rakentaa parhaillaan Kameleonten-hallia Espoon Leppävaaraan.

Pirkkolahalli nostaa pääkaupunkiseudun harjoittelumahdollisuudet uudelle tasolle. Halli tulee liikuttamaan viikoittain noin 4 000 eri kävijää ja keräämään jopa 30 000 liikuntakertaa kuukaudessa. Materiaalit, tilat ja laitteet on valittu erityisesti laadukasta ja turvallista harjoittelua varten. Joustolattiat voimistelukanveeseissa ja kentillä, turva-alueet kenttien laidoilla ja huolella mietitty valaistus mahdollistavat turvallisen harjoitteluympäristön. Erityisesti rytmiset voimistelijat osaavat arvostaa lajin vaatimaa 12 metriä korkeaa harjoittelutilaa. Taito- ja kamppailusali, kuntosali ja 67-metrinen sisäjuoksurata tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet fysiikkatreeneihin lajiharjoittelun rinnalle.

Pirkkolahallin arkkitehtuurista vastasi Siren Arkkitehdit Oy, joka on alun perin myös suunnitellut Pirkkolan Urheilupuiston. Halli noudattaa samaa muotokieltä kuin alueen 1950-luvulla rakennettu uimahalli.

”Ensimmäiset urakkaneuvottelut käytiin vuonna 2018, ja rakentamaan pääsimme vihdoin loppuvuodesta 2020. Ensimmäisistä urakkaneuvotteluista projektin aloittamiseen kuljettiin siis pitkä tie, mutta kahden vuoden odotusajan jälkeen pääsimme vihdoin tositoimiin. Olemme lopputulokseen hyvin tyytyväisiä. Halli istuu luontevasti Keskuspuiston maisemaan ja Pirkkolan liikuntapuiston ympäristöön. Pyrkimyksenämme oli rakentaa ympäröivää luontoa kunnioittaen, ja mielestäni onnistuimme tässä hyvin. Alueen muut käyttäjät antoivat rakentajille työrauhan. Myös naapuruston kanssa asiat sujuivat ongelmitta”, kertoo Jatke Toimitilat Oy:n yksikönjohtaja Esa Rautanen.

”Pirkkolahalli tarjoaa lisää liikuntamahdollisuuksia alueen seuroille ja koululaisille, ennen kaikkea lapsille ja nuorille. On ollut hienoa olla mukana toteuttamassa hanketta, joka avaa turvalliset ja laadukkaat harrastetilat monelle niitä tarvitsevalle”, Rautanen jatkaa.

”Alun perin meillä oli tarkoituksena vuokrata joku vanha teollisuushalli ja muokata se liikuntakäyttöön. Sopivaa vain ei löytynyt.  Hurja urakkahan tämä on ollut, 10 000 m2 hallin toteuttaminen, mutta upea siitä tuli”, kertoo hallin taustayhteisönä toimivan Lattiaa Liikkujille ry:n perustaja ja Pirkkolan liikuntahalli Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kirsi Eräkangas.

Lisätiedot:

Jatke Toimitilat Oy
yksikönjohtaja Esa Rautanen, p. 040 848 1908, esa.rautanen@jatke.fi

Pirkkolan liikuntahalli Oy
Kirsi Eräkangas, p. 040 687 2888, pirkkolahalli@gmail.com

Pirkkolahallin koripallosali
Pirkkolahalli Helsingin Keskuspuiston kupeessa