Hyppää sisältöön

Leppävaaraan nouseva Kameleonten-halli luo liikuntamahdollisuuksia Espoon lapsille ja nuorille

Kameleonten-hallin havainnekuva

Kameleonten Ab ja Jatke Oy ovat sopineet Espoon Leppävaaran urheilupuiston ytimeen nousevan noin 14 500 m² urheilurakennuksen rakentamisesta. Jatke toimii kohteen pääurakoitsijana ja vastaa projektinjohtourakasta. Hanke on käynnistynyt maanrakennustöillä. Urheilijat pääsevät halliin keväällä 2023.

Kameleonten-halli parantaa ratkaisevasti lasten ja nuorten urheilumahdollisuuksia Espoossa ja läntisellä pääkaupunkiseudulla. Halli tarjoaa tilat useammalle lajille, esimerkiksi yleisurheilulle, koripallolle, salibandylle, futsalille, käsipallolle ja telinevoimistelulle. Tilat soveltuvat niin kilpaurheilijoille kuin harrastajillekin. Halli on suunniteltu erityisesti harjoitushalliksi, ja soveltuu siksi ennen kaikkea lasten ja nuorten kilpailuihin ja otteluihin. Urheilupuiston sijainti Leppävaaran aluekeskuksessa tarkoittaa, että saavutettavuus on erinomainen. Paikalle pääsee kävellen, polkupyörällä, paikallisjunalla, junalla, bussilla ja autolla kaikista ilmansuunnista. Vuonna 2024 valmistuva Raide-Jokeri parantaa liikenneyhteyksiä entisestään.

Halli palvelee paitsi paikallista seuratoimintaa, myös koko läntistä pääkaupunkiseutua ja Uuttamaata. Yleisurheilusali ja sen kansainväliset mitat täyttävä kiertävä 200 metrin juoksurata yleisurheilustadionin katsomon vieressä mahdollistavat monenlaisen harrastamisen ja urheilutapahtumat. Halli luo mahdollisuuksia eri lajien väliseen kanssakäymiseen ja lasten ja nuorten monipuoliseen urheilukasvatukseen. Halliin tulee myös nuorille urheilijoille kohdistettu kuntosali sekä Leppävaaran urheilupuistoa tukevia toimintoja, kuten pukuhuoneita ja teknisiä tiloja. Halli palvelee myös viereiselle kentälle tulevan ison tekojään käyttäjiä. Kameleonten-halli täydentää jo entisestään laadukasta Leppävaaran urheilupuistoa, josta jo nyt löytyvät yleisurheilu- ja jalkapallostadion, jalkapallon tekonurmikenttä, jalkapallokupla, palloilusali, uimahalli, maauimala, jäähalli, hiihtoladut, lenkkeilymaastot ja skeittipuisto.

”Espoon kaupungin näkökulmasta Kameleonten edustaa modernia yhteistyötä liikuntapalveluiden, oppimisen polun ja kolmannen sektorin toimintakentän kanssa. Kameleonten tarjoaa uudenmallista yhteistyötä varhaiskasvatuksen ja koulun kanssa. Toivon, että saamme rakennettua pilotin 2–6-vuotiaiden motoristen taitojen kehittämiselle yhteistyömallilla seurojen kanssa. Lisäksi Kameleonten nostaa Leppävaaran alueen koulujen mahdollisuudet liikuntaan aivan uudelle tasolle. Muun muassa Urhea-toimintaa voimme kehittää vastaamaan Mäkelänrinteen kampuksen tasoa”, iloitsee liikuntajohtaja Martti Merra.

Jatke Oy valikoitui monen ehdokkaan joukosta rakennushankkeen urakoitsijaksi. ”Olemme iloisia, että saamme toteuttaa hankkeen Jatke Oy:n kanssa. Hyvämaineisen ja osaavan Jatkeen kanssa on luottavaista lähteä tähän upeaan projektiin”, kertoo projektipäällikkö Patrik Gustafsson Kameleontenin tilaajaorganisaatiosta.

”On hienoa olla rakentamassa nuorille lisää harrastustiloja. Urheiluhallien rakentaminen vaatii tiivistä yhteistyötä kaikilta hankkeen osapuolilta. Kameleonten-hallin rakennusurakka on hyvä jatkumo Jatkeen urheiluhallihankkeille. Urakoimme parhaillaan Pirkkolan urheilupuistoon liikuntahallia, ja uusi upea Urhea-halli valmistui Helsinkiin elokuussa 2021. Urhea-hallin hankkeessa työskennelleet jatkelaiset siirtyvät Kameleonten-hallin projektiin. Tuomme siis mukanamme tuoretta kokemusta ja osaamista urheiluhallihankkeista”, kertoo Jatkeen Toimitilat-yksikön liiketoimintajohtaja Antti Raunemaa.