Hyppää sisältöön

Jatke kehittämään Helsingin Vuorikatu 24:n kiinteistöä

05.05.2017

Helsingin kaupunki ja Senaatti-kiinteistöt myyvät Taaleri Tonttirahasto II Ky:lle vanhan Ilmatieteenlaitoksen pääkonttorikiinteistön osoitteessa Vuorikatu 24. Taaleri Tonttirahasto II Ky ja Jatke Oy ovat solmineet sopimuksen kohteen kehittämisestä hotelli- tai toimistokäyttöön.

– Valtiolla ei ollut kiinteistölle enää käyttöä, joten lähdimme hakemaan kiinteistölle uutta omistajaa ja sitä kautta uutta elämää. Hienolla paikalla Helsingin ytimessä sijaitseva kiinteistö herätti odotetusti kiinnostusta kiinteistömarkkinassa, toteaa Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Marjaana Berger.


Liikenteen solmukohdassa Helsingin päärautatieaseman ja Kaisaniemen puiston välittömässä läheisyydessä sijaitsevan kiinteistön kaavamuutosprosessi on käynnistetty ja sen odotetaan saavan lainvoiman vuoden 2017 loppuun mennessä. Kaavaehdotuksella haetaan kiinteistölle käyttötarkoituksen muutosta toimitilarakennukseksi, joka mahdollistaa toimisto-, hotelli- tai palvelukäytön.

– Vuorikadun kiinteistön hankinta on Taaleri Tonttirahastolle strategianmukainen sijoitus. Se mahdollistaa uutta toimitilarakentamista Helsingin ydinkeskustassa, missä kysyntä on vahvaa. Olemme erittäin tyytyväisiä uuden hankkeen käynnistymisestä, Taalerin sijoituspäällikkö Jan Hellman toteaa.

– Keskeinen sijainti tarjoaa kiinteistökehitykselle ainutlaatuiset mahdollisuudet, sanoo Jatke Oy:n kiinteistökehityksestä vastaava johtaja Jesper Lindgren. Vanha Ilmatieteenlaitoksen pääkonttori on tullut käyttötarkoituksessaan tiensä päähän. Tilalle nousevat modernit ja paikan arvokkuuteen sopivat toimitilat sekä niitä palveleva paikoitus, Lindgren jatkaa.

Lisätietoja:
– Jatke Oy, Jesper Lindgren, kiinteistökehitysjohtaja, puh. 050 593 8504
– Taaleri Pääomarahastot Oy, Jan Hellman, sijoituspäällikkö, puh. 044 544 4445
– Senaatti-kiinteistöt, Marjaana Berger, myyntipäällikkö, puh. 040 768 0993

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: varainhoito, rahoitus ja energia. Taalerin palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Konsernin liiketoiminnalliset tytäryhtiöt ovat Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy-konserni, Taaleri Sijoitus Oy-konserni, Taaleri Energia Oy sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiöt Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja, sekä Inderes Oy, joka tuottaa analyysejä ja mediasisältöjä sijoittajille.
Taalerilla oli joulukuun 2016 lopussa hallinnoitavia varoja 4,8 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 3 900. Taaleri Oyj:llä on noin 2 700 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.