Hyppää sisältöön

Julia Sirén, tuotantoinsinööri

Julian urapolku Jatkeella alkoi opiskelujen loppuvaiheessa kolme vuotta sitten. Välissä on valmistuttu diplomi-insinööriksi ja tehty mielenkiintoisia työtehtäviä. Näin kertoo Julia: 

”Matkani jatkelaisena alkoi kesätyöhaulla alkuvuodesta 2017 kun täytin avoimen hakemuksen nettisivujen kautta. Haastattelun ja puhelinsoittojen jälkeen aloitin samana keväänä Jatke Pirkanmaa Oy:ssä (tuolloin Jatke Oy Tampere) osa-aikaisena työmaainsinöörinä. Kesän edetessä pesti muuttui täysiaikaiseksi.

Opiskeluni alkoivat olla hyvällä mallilla ja pian todettiin yhdessä, että hommia Jatkeella riittäisi myös kesän jälkeen tuotantoinsinöörin nimikkeellä – tuntui mahtavalta! Työn ohella suoritin loput kurssit ja sain diplomityön valmiiksi ja valmistuin keväällä 2019.

Tehtävänkuvani on laaja ja elää aina työmaiden mukaan, eri tiimeissä hommat jaetaan jokaisen vahvuuksia ja työkuormaa peilaten, mikä on todella hieno juttu.

Tuotantoinsinöörin työpäivästä suurin osa kuluu omien työmaiden hankintojen parissa. Hankintaan kuuluu suunnitelmiin perehtyminen ja yhdessä työmaaporukan kanssa asioiden suunnittelu ja keskustelu esim. miten urakkarajat halutaan, tarjouspyyntöjen sekä vertailujen teko, neuvotteluissa käyminen ja sopimusten laatiminen. Lisäksi teen työmaasuunnittelua, osallistun työmaakokouksiin sekä muihin palavereihin ja teen kustannusennusteita. Osalla työmaista pyöritän myös lisä- ja muutostöitä.

Tärkeää on toimia työmaan tukena ja usein työmaakäynneillä kyselenkin, onko jotain missä voin auttaa.

Vuosien kuluessa ja kokemuksen karttuessa repertuaariin on tullut mukaan myös tarjouslaskentatehtävät sekä tuotannon kehitys- ja muut aputoimet kuten esimerkiksi yksikölle mallipohjien, suunnitelmien ja ohjeiden tekeminen sekä ohjelmistojen käytön neuvonta.

Jatkeella parasta on avoimet mahdollisuudet menestyä omalla työllä. Toimenkuvat eivät ole kahlitsevia, vaan nimikkeestä huolimatta usein on mahdollisuus tehdä monenlaisia työtehtäviä. Lisäksi meillä on hyvät ja kattavat edut koko konsernin tasolla.

Kokeneet tekijät ovat mielellään apuna, enkä koskaan ole törmännyt tilanteeseen, jossa apua ei olisi saanut. Päinvastoin kokeneemmat kollegat ovat olleet kannustavia ja luottaneet minuun työkaverina. Apua tosin täytyy muistaa ja uskaltaa pyytää”.