Hyppää sisältöön

Anni Hatakka, projekti-insinööri

Kuinka päädyit Jatkeelle ja millainen on tehtäväsi?

Tiesin opiskelukaverini työskentelevän Jatkeella, ja hän oli puhunut paljon hyvää yrityksestä. Urakeskusteluissa opiskeluiden lomassa hän ehdotti, että voisin olla suoraan yhteydessä hänen esimieheensä Jatkeella. Näin tapahtui ja pian olin haastattelussa. Sain Jatkeelta heti työsuhteen alussa mahdollisuuden tehdä tarpeeksi joustavalla aikataululla töitä opintojeni ohella ja samalla varmuuden täysipäiväiseen kesätyöhön! Joustavuudesta haluan antaa erityistä kiitosta, tämä on opiskelijalle todella hyvä yhdistelmä.

Ensimmäinen tehtäväni Jatkeella oli toimia projektiassistenttina/harjoittelevana projekti-insinöörinä suunnittelunohjausyksikössä projektipäällikön apuna. Alustin useita projektin osia kuten tarjouspyyntöaineistoja ja suunnitelma-aikatauluja. Työ projektipäällikön ohjauksessa oli mielenkiintoista ja sain siitä paljon. Projektipäällikkö ohjasi työtäni hyvin. Kesällä, yliopiston ollessa tauolla, olin täyspäiväisesti tuotantoinsinöörin tehtävissä.  

Valmistuttuani minut nimettiin projekti-insinööriksi suunnittelun ohjaukseen, jonka lomassa aloin tehdä samaiseen projektiin myös hankintoja. Nykyään teen suunnittelun ohjausta ja hankintaa Jatke Toimitilat Oy:ssä. 

Mitä tiesit etukäteen ja mikä herätti kiinnostuksen Jatketta kohtaan?

Ennen Jatkeelle tuloa osasin päätellä yrityksen toiminnan suuruusluokkaa liikevaihdon perusteella. Lisäksi tiesin, että opiskelukaverini oli täällä opiskelujen ohella joustavasti töissä ja hänen yksikkönsä toiminta keskittyi toimitiloihin. Perehtyessäni Jatkeeseen kiinnostukseni sen kuin kasvoi. Muun muassa henkilöstökeskeisyys ja rehellinen tekemisen meininki vaikuttivat. Ennen päätöstäni hakeutua Jatkeelle kyselin myös muilta alan ammattilaisilta mielipiteitä, eikä kenelläkään ollut mitään pahaa sanottavaa.

Miten Jatke mielestäsi eroaa muista alan yrityksistä?

Kokemukseni mukaan kaikki yksikön jäsenet auttavat toisiaan ja intressit menestyä nimenomaisesti tiiminä on vahva. Kaikki tekevät tosissaan töitä. Ilmapiiri on rento ja kynnys kysyä asioita tai apua on matala.

Millaista lisäarvoa saat harjoittelulla  omiin opintoihisi?

Edellisessä työpaikassa rakennuttajakonsultilla kiinnostukseni heräsi siirtyä urakoitsijan puolelle bisneksen pariin. Olen oppinut ja uskon oppivani Jatkeella vielä paljon kaikkea perustajaurakoinnista, kuitenkin tarpeeksi joustavilla ja muutoskykyisillä toimintatavoilla. Tarkoitan tällä sitä, että yritys on suuri, muttei liian suuri olemaan kykenemätön hyväksi havaittuihin muutoksiin. Uskon Jatkeen olevan tärkeä lisäarvo urakehitykselleni.

Millainen on mielestäsi hyvä harjoittelija tai kesätyöntekijä?

Motivoitunut tekemään työtä ja kiinnostunut oppimaan alan asioita. Hyvä kesätyöntekijä arvostaa tiiminsä jäseniä ja ymmärtää ympärillä olevan porukan tärkeyden, vaikka työpaikka olisikin osa-aikainen. Hyvä kesätyöntekijä on myös avoin uusille tehtäville ja uskaltaa kysyä niitä ”tyhmiä” kysymyksiä.