Hyppää sisältöön

Turun suurimman asunto-osakeyhtiön julkisivu-urakka käynnistyy  

 

Jatke Julkisivut Oy on voittanut As Oy Linnanrinteessä käynnistyvän julkisivu-urakan. Kohde käsittää yhteensä neljän kerrostalon ulkovaipan peruskorjauksen, parvekkeiden ja kattojen uusimisen sekä maanrakennusurakan. Rakennustyöt käynnistyvät tammikuun aikana ja vaiheittain saneerattava kohde valmistuu kesällä 2022. Jatke toimii hankkeessa kokonaisurakoitsijana.

 

As Oy Linnarinne on rakennettu vuosina 1966 – 1969 ja käsittää neljä kahden kerrostalon yhdistelmää. Käynnistyvä urakka on yksi mittavampia julkisivusaneerauksia, mitä yksittäiselle taloyhtiölle on Suomessa tehty.

 

Julkisivujen ulkokuorielementit puretaan ja tilalle asennetaan tuulettuva julkisivu. Pintana on 600 x 600 keraaminen laatta, mikä on poltettu alkuperäistä laattaa mukaillen. Julkisivuneliöitä kohteessa on noin 6000 m2. Myös parvekkeiden uusimisessa on otettu huomioon vanhan tyylin säilyttäminen ja muutossuunnittelussa onkin tehty yhteistyötä museoviraston kanssa. ”Parvekkeiden modernisoinnin yhteydessä joudumme rakentamaan niihin väliaikaiset suojaseinät, jotta saamme purettua ja uusittua kokonaan parvekkeiden taustaseinät. Parvekkeille tulee myös ilmalämpöpumppuvaraukset asukkaille, sähköistykset. Parvekekaiteet uusitaan sekä asennetaan parvekelasit. Uusittavien parvekkeiden yhteismitta on lähes kolme kilometriä, joten kyseessä on iso urakka”, toteaa Jatke Julkisivut Oy:n työnjohtaja Niko Julin.

 

Uusittava kattopinta-ala on noin 2500 m2. Katot puretaan ja rakennusvaiheessa korotetaan, jotta taloyhtiössä olevat kattoterassit saadaan modernisoitua sekä katettua. Lisäksi julkisivu-urakkaan kuuluu kaikkien ikkunoiden ja ovien vaihtaminen sekä talojen salaojien uusimien. Kohteeseen rakennetaan pelastuslain ja nykyajan säädösten mukaiset pelastustiet. Rakennustyöt suoritetaan kokonaisuudessaan sääsuojan alla.

 

”Julkisivu-urakan kohteena olevat talot ovat olleet jo pitkään Turun maamerkki Aurajoen varrella. On kunnia päästä päivittämään tällainen kohde tämän päivän vaatimusten mukaiseksi. Kyseessä on meille pitkä ja mittava urakka, minkä työllistävä vaikutus on myös merkittävä. Työmaalla tulee työskentelemään noin 70 henkilöä ”, kertoo Jatke Julkisivut Oy:n Varsinais-Suomen yksikönjohtaja Visa Lahti.

 

Lisätiedot: Visa Lahti, visa.lahti@jatke.fi, 050 331 2855

Aiheesta muualla >>