Hyppää sisältöön

Referenssit

Cramon toimintakeskus

Cramo ilmakuva

Rakennuskonevuokraaja ja työmaapalveluiden tarjoaja Cramo toimi aiemmin erillisissä tiloissa ympäri pääkaupunkiseutua. Vanhan päätoimitilan vuokrasopimuksen päättyessä tuli ajankohtaiseksi etsiä uudet toimitilat, joihin varasto-, huolto- ja logistiikkatoiminnot voitiin keskittää. Yhtenä kriteerinä oli logistisesti toimiva sijainti, josta on hyvät yhteydet Helsinkiin ja muualle Suomeen. Jatke löysi sopivan tontin Vantaan Åbysta Kehä III:n varrelta, ja projekti lähti vauhdikkaasti käyntiin keväällä 2019.

”Siinä vaiheessa olimme jo selvittäneet Jatkeen taustaa ja todenneet sen hankkeeseen sopivaksi KVR-urakoitsijaksi ja tontin tarpeisiimme sopivaksi. Välillemme syntyi heti luottamus, jota näin isossa projektissa tarvitaan”, kuvailee Cramon kiinteistöjohtaja Aarno Heikkilä.

Jatke ja Cramo allekirjoittivat vuokrasopimuksen heinäkuussa 2019, ja kehittivät tilaohjelmaa yhdessä loppusyksyn 2019 ajan. Sijoittajina projektissa ovat S-Pankin tytäryhtiön hallinnoima vaihtoehtorahasto Terrieri Kiinteistöt Ky ja kiinteistöjohtamisen palveluita tuottava S-Pankki Kiinteistöt Oy. Hankkeen kasvaessa Terrieri Kiinteistöt sai kumppanikseen syksyllä 2019 A. Ahlström Kiinteistöt, joka toimii tasaosuudella kanssasijoittajana S-Pankki Kiinteistöjen hallinnoimassa yhteissijoituksessa.

”Yhteissijoituksissa piilee riski erilaisista ajattelutavoista, mutta tässä kohteessa oli selkeä raami, yksi iso vuokralainen ja hyvin tehdyt esityöt. Osapuolet ovat sitoutuneet yhteiseen tavoitteeseen, ja yhteistyö on sujunut mutkattomasti”, kertoo A. Ahlström Kiinteistöjen kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Pia Lindborg.

Matkan varrelle mahtui yllätyksiäkin, mutta niistä selvittiin nopeasti eteenpäin. Yhteistyö saa kiitosta myös S-Pankki Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtajalta Aarne Markkulalta.

”Yhteistyö Jatkeen kanssa oli suoraviivaista ja avointa keskustelua. Rakentaminen sujui hyvin ja vahvisti mielikuvaamme Jatkeesta ammattitaitoisena rakentajana. Jatkelaiset tuntevat rakentamisen lisäksi kiinteistökehittämistä ja ymmärtävät siten sijoittajan näkökulmaa”, Markkula kiittää.

”Yhteistyössä on voimaa”, toteaa myös Jatke Oy:n konsernijohtaja Hannu Anttonen. ”Tästä lämmin kiitos kaikille kumppaneille. Erityiskiitos kuuluu Jatkeen henkilöstölle. Rakentajaorganisaatiomme teki uskomattoman hienon työn ja kaikkensa sen eteen, että kohde saatiin valmiiksi tavoiteaikataulua nopeammin. Hanke on Jatkeelle merkittävä ja se on oivallinen näyttö osaamisestamme toimitilojen kehittäjänä ja rakentajana”, Anttonen jatkaa.

Rakentaminen alkoi huhtikuussa 2020 ja eteni suunnitellussa aikataulussa, jota koronatilannekaan ei päässyt hidastamaan. Cramon vanhan päätoimitilan henkilöstö muutti uusiin tiloihin jo helmikuussa, ja loputkin Åbyyn siirtyvät toiminnot muuttavat sinne kesään mennessä. Cramon henkilöstö on ollut mukana tilojen suunnittelussa alusta asti, sillä kohteesta haluttiin tehdä juuri heidän tarpeisiinsa sopiva. Valtavalla alueella on sekä varasto- ja logistiikkatiloja että toimistotilaa.

”Uudet keskitetyt tilat vastaavat erinomaisesti tarpeisiimme, sillä ne tehostavat toimitusnopeutta ja parantavat asiakaspalvelua. Nykyaikaiset tilat tukevat myös henkilöstön hyvinvointia”, sanoo Cramon toimitusjohtaja Tuomas Myllynen.

Lisätiedot

Rakennusaika

04/2020 – 04/2021

Rakennustyyppi

Cramo Finland Oy:n pääkonttori sekä pääkaupunkiseudun varasto-, huolto- ja logistiikkatoimintakeskus Vantaan Åbyssa

Koko

Rakennusten bruttoalat yhteensä noin 25 000 m2, kerrosala noin 19 500 m2

Jatke

KVR-urakoitsija