Hyppää sisältöön

Referenssit

As Oy Satakallio, Helsinki

Rakennusaika

04/2014 – 09/2016

Rakennustyyppi

Kerrostalo

Rakennuttaja

Asunto Oy Satakallio

Koko

Neljä kerrostaloa, 765 asuntoa

Lisätietoja hankkeesta

Nauhajulkisivu 9500m2, parvekkeet 604 kpl, ikkunat ja ovet 2800 kpl

Jatke

Urakoitsija

 

Helsingin Alppiharjussa sijaitseva Asunto Oy Satakallio oli Suomen suurin asunto-osakeyhtiö valmistumisvuonnaan 1963. Satakallio on – yhä edelleen – kärkipäässä, kiitos neljä taloa ja 765 huoneistoa käsittävän kokonaisuuden. Julkisivuremontin ensimmäisessä vaiheessa korjattiin kaksi taloa – ja elokuussa 2016 päättyneessä kakkosvaiheessa myös kaksi muuta taloa saivat uuden ilmeen ja elämän.

Tarkkaa peliä

Mikko Poitsalo Jatke Oy:stä kertoo, että Satakallio on suurin yhtiön toteuttama julkisivuprojekti. Kun asuntoja ja massaa on paljon, turnauskestävyyttä tarvitaan.

”Jos mietitään vaikkapa sitä työsuoritteiden määrää, mitä tällainen iso projekti vaatii, niin kyllä se on aika huomattava.” Toisaalta, kun samoja asioita tehdään pitkässä sarjassa, syntyy rutiini, joka nopeuttaa työntekoa – ja puoltaa tasalaatuisuutta.

”Siinä näkee aika pian, mitä pitää tehdä ja osaa homman koko ajan paremmin. Lopulta projekti kulkee eteenpäin kuin juna”, hän kuvailee.

Asioiden sujumista toki auttoi, että Jatke Oy:n väki on ammattitaitoista ja sitoutunutta. ”Tämmöisessä projektissa vaaditaan myös huomattavaa tarkkuutta, jotta seinä saadaan suoraan.”

As Oy Satakallion kohde voitti Julkisivuremontti 2017 –kilpailun

Tuomariston lausunnossa todetaan, että As Oy Satakallion julkisivuremontti on esimerkki ammattimaisesti toteutetusta korjaushankkeessa. Kauniin 60-luvun nauha-arkkitehtuurin säilyttämisessä onnistuttiin kiistatta. Perusteluissa todetaan julkisivuremontin käyvän eri puolella Suomea esimerkkinä siitä, miten suuri ja vaativa julkisivuremontti voidaan toteuttaa onnistuneesti.