Hyppää sisältöön

Rakennustyöt Cramo Finland Oy:n työmaalla etenevät hyvin

Jatke Oy:n työmaalla Åbyntie 6:ssa Vantaalla rakennetaan Cramo Finland Oy:lle uutta pääkonttoria sekä varasto-, logistiikka- ja keskuskorjaamotiloja. Tänä keväänä käynnistynyt hanke, jonka kokonaislaajuus on noin 24 000m2, valmistuu tilaajalle keväällä 2021.

Maansiirtotöiden ohella tontilla rakennetaan käytännössä kaikkia rakennuksia yhtä aikaa. Toimistorakennuksen runko nousee valmiiksi vielä kesäkuun aikana, jonka jälkeen alkavat termoelementtiasennukset. Noin 13 000 neliöisen keskusrakennuksen rakennustyöt on jaettu neljään erilliseen lohkoon, mikä tehostaa rakentamista. Kun ykköslohkolla alkavat lattiavalut, on neloslohkolla valmiiksi asennettuna vasta kantavat betonipilarit.

”Rakennustyöt ovat edenneet tehokkaasti. Suunnitelman mukaisesti toimistorakennuksen sekä keskusrakennuksen tulisi olla vesikatossa elokuun loppuun mennessä. Rakentamista meidän osaltamme helpottaa se, että kaikki katokset ja kylmähalli on ostettu tuoteosakauppana, jolloin saamme ne asennettuna tontille”, taustoittaa Jatke Oy:n vastaava työnjohtaja Mikko Peltoniemi.

Noin 139 000 neliön tontti hämärtää rakennusten mittasuhteet, kun aluetta tarkastelee korkealta keskusrakennuksen katolta. Toimistorakennuksen viereen rakennettava kylmähalli näyttää pienehköltä, mutta seisoessa varaston pilariperustusten keskellä ymmärtää, että rakenteilla on 2 800 neliöinen rakennus. Kylmähallin lisäksi varastokatoksia nousee alueelle viisi. Yksistään näitä rakennuksia varten kevään aikana on tehty 136 kappaletta pilariperustuksia ja kaikkiaan asvaltoitavaa aluetta tontilla tulee olemaan noin 65 000 m2.

Tontin hulevedet hallinnassa

Tontilla on keskitytty myös sade- ja sulamisvesien hallintaan. Alueelle on muotoiltu viivytyslampia ja -uomia, joilla hulevesien virtausta tontilta hallitaan ja suodatetaan.

” Maisemallisesti hulevesialtaat- ja ojat istuvat tontille hyvin ja viivyttävät sade- ja sulamisvesien valumista tehokkaasti muutaman kymmenen metrin päässä virtaavaan Vantaanjokeen. Tähän hankkeeseen on liittynyt mittavat maansiirtourakoinnit. Jotta rakennustyöt ovat edenneet tehokkaasti, on ollut erittäin tärkeää, että yhteistyö maansiirtourakoitsijan kanssa on ollut saumatonta”, tiivistää Mikko Peltoniemi.

Katso video työmaan tilanteesta 25.6.2020 tästä linkistä https://www.youtube.com/watch?v=plSAYMXbn_Q

Lisätietoja: Jatke Oy, vastaava työnjohtaja Mikko Peltoniemi