Hyppää sisältöön

Myrskylän suurin rakennus nousee aikataulussa

 Painumattomasta hirrestä rakennettava Myrskylän uusi koulu- ja liikuntahallirakennus on edennyt kesän aikana suunnitelmien mukaisesti. Rakennustyömaa etenee lohkoittain. Lohkoja on kolme: liikuntahalli, aula ja ruokala sekä opetus ja luokkahuonetilat. Pisimmälle rakennustyöt ovat edenneet liikuntahallilohkon osalta, kun viikolla 37 saatiin asennettua jo hallin puukattoelementit. Jatke toimii hankkeen KVR-urakoitsijana. Opetus uudessa hirsikoulussa ja toiminta liikuntahallissa alkaa syksyllä 2021.

 

Liikuntahallin puukattoelementtien asennus saatiin valmiiksi päivässä.

Yhteen tasoon rakennettava kokonaisuus tulee olemaan valmistuessaan Myrskylän suurin rakennus noin 3300 bruttoneliöllään. Materiaalivalintana hirsi on luonteva osa Myrskylän strategiaa olla arkiturvallinen kunta ja rakennus istuu alueen maisemaan erittäin hyvin.

”Perinteiselle betonirakentajalle tämä on poikkeuksellisen virkistävä rakennushanke. Teemme aitoa puurakennuskohdetta, jossa kaikki kantavat rakenteet ovat puuta. Tuloksena on kestävä ja THL:n julkaisemien selvitysten mukaan terveellinen koulurakennus kunnan lapsille. Viime vuosina mielenkiinto hirsirakentamista kohtaan on noussut kohisten, mikä näkyy myös työmaavierailuissa.  Ilokseni voi todeta, että meille on tullut tiedusteluja jo uusista hirsikouluhankkeista”, toteaa tyytyväinen Jatke Oy:n projektipäällikkö Riku Vainiokangas.

 

 

Yhteistyö Myrskylän kunnan kanssa on ollut avointa kumppanuutta. Tällä tavalla suunnitelmien eteenpäinvienti ja tiedonkulku on ollut saumatonta. ”Jo ensimmäinen tapaamisemme osoitti, että keskusteluyhteytemme on avoin ja mutkaton. Toki molemmat osapuolet tietävät roolinsa ja neuvotteluissa lukittujen asioiden on pidettävä. Tällaisessa rakennushankkeessa on kuitenkin useita elementtejä, joita voidaan hyvällä yhteistyöllä edistää eteenpäin kustannustehokkaasti. Kun sekä tilaajalla että rakentajalla on yhteinen maali ja tahtotila rakentaa laadukas oppimisympäristö lapsille ja ajanmukainen liikuntahalli kuntalaisille, on helpompi vaikeissakin asioissa nostaa kissa pöydälle ja keskustella asiat rakentavasti läpi”, kiteyttää Myrskylän kunnan tekninen johtaja Timo Krigsman.

Katso video rakennustyömaalta tästä linkistä Myrskylän hirsikoulun ja liikuntahallin työmaa 8.9.2020

Lisätietoa: Jatke Oy, projektipäällikkö Riku Vainiokangas, riku.vainiokangas@jatke.fi