Hyppää sisältöön

Jatkeen kehittämä Ratapihankadun hanke käynnistyy Tampereella

Jatkeen kehittämä Ratapihankadun hanke käynnistyy Tampereella

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi 25.1.2021 kokouksessaan päätöksen Ratapihankadun toimitilakorttelin sekä tavara-asemarakennuksen ja rautatieläisten asuinrakennuksen myynnistä Jatke Pirkanmaa Oy:lle. Kauppahinta on 6,5 miljoonaa euroa. Päätöksen myötä hankkeen suunnittelu pääsee nyt täyteen vauhtiin. Tavoitteena on aloittaa rakentaminen ensi syksynä.

”GO21 nimeä kantava hankkeemme tulee täydentämään Tampereen keskusta-alueen kaupunkikuvaa merkittävästi.Lopputuloksesta tulee moderni, tämän päivän työelämään ja arjen vaatimuksiin soveltuva kokonaisuus, jossa laadukas rakentaminen, työhyvinvointi ja ympäristövastuullisuus ovat avainasemassa”, toteaa Jatke Pirkanmaa Oy:n toimitusjohtaja Jukka Hannus.

Toimitilakortteli luo uusia moderneja toimistotiloja aivan Tampereen ydinkeskustaan. Yksi tilojen pääkäyttäjistä on tamperelainen pörssiyhtiö Gofore Oyj, jonka pääkonttori sijoittuu kohteeseen.

“Me olemme innoissamme voidessamme nyt alkaa suunnitella uutta pääkonttoriamme. Uskomme, että tässä syntyy rakennus, joka vastaa Goforelle tärkeisiin asioihin, kuten ympäristövastuullisuus, kaupunkilainen moderni työnteon kulttuuri ja verkostomainen yhdessä tekeminen. Pääsemme tässä kohteessa toteuttamaan ratkaisuja koronan jälkeiseen aikaan sopivalla tavalla”, kertoo Gofore Oyj:n toimitusjohtaja Mikael Nylund.

Myös Jatke Pirkanmaa Oy muuttaa valmistuvaan toimitilakortteliin.
“On erittäin hienoa, että saamme omat toimitilamme itse rakentamastamme kokonaisuudesta”, Jukka Hannus sanoo.

Vanhan tavara-aseman korjaus- ja muutostyöt toteutetaan rakennusten alkuperäistä luonnetta kunnioittaen. Pyynikin Brewing Company suunnittelee tapahtuma- ja elämystilojen lisäksi tislaustoiminnan tuomista rakennuksiin. Tiloja suunnitellaan myös panimon osakkaille, yrityksille ja kaupunkilaisille suuntautuvaan kerhotoimintakäyttöön.

”Tämä olisi hieno tilaisuus luoda panimon osakkaille tarpeeksi suuri, yhtenäinen elämystila sekä avata toimintaamme myös kaupunkilaisille, turisteille ja yrityksille. Mielestäni Tampere ansaitsee oman viskitislaamonsa”, sanoo Pyynikin käsityöläispanimon perustaja Tuomas Pere.

Kohteen sijoittaja A. Ahlström Kiinteistöt Oy, Jatke sekä alueen tulevat päävuokralaiset ovat mukana suunnittelussa alusta alkaen, mikä takaa laadukkaan ja toimivan lopputuloksen.

”Luomme yhdessä Tampereen keskusta-alueen kaupunkikuvaa täydentävän kokonaisuuden, jolla sekä kehitetään kaupunkia että luodaan uusia toimitiloja loistavalla sijainnilla”, toteaa A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Peter Ahlström.

Lisätietoja:

Jukka Hannus, toimitusjohtaja, Jatke Pirkanmaa Oy, jukka.hannus@jatke.fi, puh 050 593 6171
Hannu Anttonen, konsernijohtaja, Jatke Oy, hannu.anttonen@jatke.fi, puh 040 520 9357