Hyppää sisältöön

Jatke toteuttaa Pasilan peruskoulun ja päiväkodin Helsingin kaupungille

Jatke Oy ja Helsingin kaupunki ovat 9.3.2023 allekirjoittaneet urakkasopimuksen, jonka mukaisesti Jatke toteuttaa Helsingin kaupungille rakennettavan Pasilan peruskoulu ja päiväkoti -rakennuksen. Jatke toimii kohteen kokonaisurakoitsijana. Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan käyttöön rakennettavan, bruttoalaltaan 13202 mrakennuksen rakennuslupapäätös on saatu ja rakennustyöt käynnistyvät maaliskuun 2023 aikana. Kohde otetaan käyttöön syksyllä 2025. 

Hankkeessa rakennetaan tilat peruskoulu- ja päiväkotitoimintaa varten. Koko Pasilan aluetta palveleva koulurakennus sijaitsee asuinrakennusten ympäröimänä kauppakeskus Triplan välittömässä läheisyydessä. Rakennukseen tulee sen valmistuttua sijoittumaan opetustoimen 1000 oppilaan peruskoulu, päivähoidon 150 paikan päiväkoti ja esiopetuksen 50 paikan tilat sekä noin 160 henkilökuntaan kuuluvan työtilat. Urakkaan liittyy optioina myös katu- ja puistorakentamista.

Koulurakennuksen lähtökohtana on kantakaupunkimainen, monikerroksinen koulu tiiviillä rinnetontilla, jonka välituntipihat lähtökohtaisesti sijoittuvat koulun matalampien osien katoille. Tiiviiseen kaupunkirakenteeseen sijoittuvalla urbaanilla koulu- ja päiväkotirakennuksella tulee olemaan merkittävä rooli alueen julkisena rakennuksena.

Lisätiedot:

Jatke Toimitilat Oy

Juho Varelius, yksikönjohtaja
p. 040 774 0002
juho.varelius@jatke.fi

Janne Hahko, työpäällikkö
p. 040 6681914
janne.hahko@jatke.fi