Hyppää sisältöön

Jatke rakentaa NREPille yli 200 modernia vuokra-asuntoa Tampereen Tesomalle

Tesoman Kontio havainnekuva

Jatke Pirkanmaa Oy ja NREP ovat sopineet yli 200 vuokra-asunnon rakentamisesta Tampereen Tesomalle. Juli Living -konseptin mukaisesti toteutettavan Tesoman Kontion rakentaminen on alkanut tammikuussa 2022. Hanke valmistuu elokuussa 2023. Tesoman Kontion 201 asuntoa ovat alaltaan yhteensä noin 8 600 hm2. Lisäksi kohteeseen nousee kolmesta viiteen liiketilaa, yhteensä noin 500 m2.

Luonnonläheinen Tesoman kaupunginosa on rakennettu pääasiassa 1960- ja 1970-luvuilla ja on yksi Tampereen kaupungin aluekehittämisen painopisteistä. Kaupungin tavoitteena on kehittää Tesomaa muun muassa täydennysrakentamisella ja uusilla kaupallisilla palveluilla. Uusi raideliikenteen seisake valmistui vuonna 2021, ja sen myötä Tesomalta pääsee Tampereen keskustaan noin kymmenessä minuutissa.

NREPin Juli Living -konseptin mukaisten kotien rakentamista ohjaa ympäristövastuu. Rakennuksen elinkaaren aikaiset päästöt minimoidaan ja jäljelle jäävä osuus kompensoidaan. Tesomalle valmistuville rakennuksille haetaan kestävästä kehityksestä ja vahvoista ilmastotavoitteista kertovaa LEED Gold -sertifikaattia. LEED Gold -sertifikaatin hakeminen on kerrostalorakentamisessa vielä melko harvinaista. Sertifikaatti edellyttää muun muassa energiatehokkaita ratkaisuja, joiden avulla ympäristövaikutuksia voidaan minimoida. Tesomalla energiatehokkuutta haetaan hyödyntämällä energianlähteinä maalämpöä ja aurinkopaneeleita. Lisäksi asukkaiden käyttöön tulee muun muassa sähköautojen latauspaikkoja, ja asukkaita kannustetaan pienentämään ympäristövaikutuksia esimerkiksi panostamalla hyviin kierrätysmahdollisuuksiin.

“Rakennamme ihmisille koteja ja työpaikkoja, joissa on hyvä olla ja elää. Tesoman kohteessa laadukas ja viihtyisä asuminen korostuvat. Laadukkaisiin pintamateriaaleihin kuuluvat esimerkiksi asuntojen kivitasot. Viihtyisyyttä lisäävät liike- ja piharakennusten sekä autokatosten viherkatot, ylimmän kerroksen mukavat yhteistilat sekä oleskelupihan kattoterassi ja hedelmätarha. Myös ympäristöarvojen toteutumista on pohdittu tarkkaan”, kertoo Jatke Pirkanmaa Oy:n hankekehitysjohtaja Jari Seppälä.

”Tampere kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia ja laadukkaille, helposti vuokrattaville kodeille on kasvava kysyntä. Juli Living -kotien rakentamista ohjaavat kunnianhimoiset ilmasto- ja laatutavoitteet. Olemme iloisia saadessamme Jatkeen Tesomalle toteutettavien Juli-kotien rakentajaksi ja odotamme yhteistyötä innolla”, kertoo NREPin johtaja Petri Valkama.

Tesoman Kontio illalla

Lisätietoja:
Jari Seppälä, hankekehitysjohtaja, Jatke Pirkanmaa Oy
puh. +358 50 330 1848

jari.seppala@jatke.fi

Vuonna 2009 perustettu Jatke on luotettava, kotimainen ja henkilöomisteinen rakennusyhtiö. Rakennamme ihmisille koteja ja työpaikkoja, joissa on hyvä olla ja elää. Urakoimme ja kehitämme saneeraus-, toimitila- ja asuntokohteita. Jatke-konserniin kuuluvat Jatke Oy, Jatke Toimitilat Oy, Jatke Uusimaa Oy, Jatke Länsi-Suomi Oy, Jatke Pirkanmaa Oy ja Jatke Julkisivut Oy. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Kouvolassa. Jatkeella työskentelee yli 300 rakentamisen ammattilaista. Lue lisää: www.jatke.fi

NREP on kiinteistösijoittaja, joka kehittää, operoi ja etsii uusia ratkaisuja parantaakseen rakennettua ympäristöä kaikkien sidosryhmiensä parhaaksi. NREP haluaa kehittää lisäarvoa pitkäjänteisesti kaikissa segmenteissään: asunnot, toimistot, liiketilat ja logistiikka. Yhtiö hallinnoi 12,5 miljardin euron kiinteistövarallisuutta ja työllistää yli 400 asiantuntijaa, joista noin sata on Suomessa. Yhtiöllä on sijoituksia Tanskassa, Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Puolassa. NREP tunnetaan kestävän kehityksen, asiakaskeskeisyyden ja teknologian edelläkävijänä. Lisätietoja löydät osoitteesta www.nrep.fi