Hyppää sisältöön

Jatke kehittämässä Kouvolan matka- ja tapahtumakeskusta

10.11.2016

Kouvolan kaupunki, VR Group ja Jatke Oy ovat valmistelleet yhteistyösopimuksen 36 000 m² matka- ja tapahtumakeskuksen rakentamisesta Kouvolan rautatieaseman välittömään läheisyyteen. Alueelle voidaan sijoittaa myös asuntoja.

 

Hankeen keskiössä on matka- ja tapahtumakeskus, joka yhdistää toiminnallisesti rautatieaseman, uuden linja-autoterminaalin ja niihin liittyvät pysäköintiratkaisut. Tavoitteena on parantaa Kouvolan keskustan elinvoimaa ja ydinkeskustan kaupallisten toimintojen edellytyksiä sekä eheyttää kaupunkikuvaa rautatieaseman läheisyydessä. Uuteen keskukseen sijoittuu kaupallisia tiloja, hotelli, kokous- ja kongressitiloja sekä muita yritys- ja toimistotiloja. Enimmillään 3 500 katsojaa vetävä monitoimiareena mahdollistaa kokous-, messu-, juhla-, kulttuuri- tai urheilutapahtumien järjestämisen.

Matka- ja tapahtumakeskuksen kokonaiskerrosala on noin 36 000 m² ja sen toiminnat sijoittuvat noin 600 metrin pituiselle alueelle. Rakennusinvestoinnin arvo on noin 70–80 miljoonaa euroa. Hankkeeseen kytkeytyvien ja sitä tukevien katu- ja pysäköintiratkaisujen kokonaiskustannus on noin 15 miljoonaa euroa. Rakennusaikainen työllisyysvaikutus on noin 100 henkeä ja valmiissa keskuksessa arvioidaan olevan työpaikkoja 450–500 hengelle.

 

Kouvolan kaupungin näkökulmasta hanke on merkittävä. Kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki on iloinen, että pitkän valmistelutyön tuloksena päästään konkreettisiin, toteuttamista valmisteleviin toimiin. Uusi matka- ja tapahtumakeskus toimii keskeisenä ankkurina keskustan uudistamisessa ja uuden, tapahtumiin ja viihtyvyyteen painottuvan keskustabrändin rakentamisessa.

– Alueen maanomistajana VR Group haluaa mahdollistaa hankkeen kehittämisen ja toteutumisen. Hankekehitysvaiheen tavoitteena on selvittää taloudellisesti toteutuskelpoinen kokonaisratkaisu, jotta hankkeessa voidaan edetä toteutukseen, toteaa VR Groupin kiinteistökehityspäällikkö Janne Seeste.

– Jatke Oy kokee matka- ja tapahtumakeskushankkeen lähtölaukauksena koko Kouvolan keskustan laajemmalle kehittymiselle. Paikallisena rakennusliikkeenä olemme erittäin iloisia voidessamme olla omalta osaltamme mukana kehittämässä uutta vireämpää Kouvolaa, sanoo Jatkeen toimitusjohtaja Hannu Lokka.

Yhteistyösopimus viedään kaupunginhallituksen käsittelyyn 21.11. Hankekehitys-vaihe käynnistyy tehdyn sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen ja toteutusvaiheen arvioidaan käynnistyvän huhtikuussa 2017. Tavoitteena on, että hanke valmistuisi vuoden 2019 asuntomessuihin mennessä.

Lisätietoja:
– Kouvolan kaupunki, kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki, puh. 020 615 3100
– VR Group, kiinteistökehityspäällikkö Janne Seeste, puh. 040 8621 860
– Jatke Oy, toimitusjohtaja Hannu Lokka, puh. 010 778 7248

Havainne- ja aluekuva Arkkitehdit Soini & Horto Oy.