Hyppää sisältöön

GO21:n työmaalla muurattiin peruskivi

Peruskiven muurauksen vieraita

Tampereen rautatieaseman viereen paraatipaikalle kohoavan GO21:n peruskivi muurattiin 9.8.2022. GO21:n toteuttaa Jatke Pirkanmaa Oy yhdessä sijoittajakumppani A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n kanssa. Näyttävän toimistokorttelin rakentaminen alkoi vuonna 2021. Hanke valmistuu lokakuussa 2023, jolloin noin 11 000 m² joustavia ja moderneja toimitiloja on valmiina ottamaan vuokralaiset vastaan. Kiinteistöön muuttaa muun muassa pörssiyhtiö Goforen pääkonttori.

Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen toi juhlatilaisuuteen kaupungin tervehdyksen ja laski ensimmäisen kauhallisen muurauslaastia yhdessä A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Peter Ahlströmin kanssa.

Peruskiveen muurattiin lieriö, joka sisälsi peruskirjan lisäksi GO21-toimistotalon pääpiirustukset ja kustannusarvion, päivän Aamulehden ja tuoreimman Tamperelainen-lehden sekä Ahlströmin ja Jatkeen vuoden 2021 vuosikertomukset. Lieriöön suljettiin myös Goforen kulttuurikirja ja Arvojohtaja-olut, Suomessa käytössä olevat kolikot sekä covid-19-pandemiasta muistuttava suojamaski.

GO21-toimistotalon investointi on noin 50 miljoonaa euroa ja laajuus noin 12 800 kerrosneliömetriä. Lisäksi autohalliin tulee yli sata autopaikkaa. Rakennushanke työllistää Pirkanmaalla noin 250 henkilötyövuotta. Tuleva asiantuntijayritysten osaamiskeskittymä sijaitsee rautatieaseman ja ratikkapysäkkien välittömässä läheisyydessä. GO21-toimistotalon sijainti tarjoaakin monipuoliset mahdollisuudet vaivattomaan julkisen liikenteen hyödyntämiseen. Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy. GO21:lle haetaan LEED®-ympäristösertifikaatin korkeinta platinatasoa jo rakennusvaiheessa. Valmistuttuaan rakennukselle haetaan myös WELL Core -sertifiointia. WELL on sertifikaatti, jolla voidaan osoittaa, että tilankäyttäjien hyvinvointi on huomioitu.

Jatke Pirkanmaa Oy:n toimitusjohtaja Jukka Hannus näki GO21:n hankkeessa yhteneväisyyksiä joukkueurheiluun. Hän kiitti puheessaan kasvua ja kehittymistä edistävää Tampereen kaupungin joukkuetta, tulevia vuokralaisia ja hankkeen eteen töitä tekevää Jatkeen joukkuetta. ”Kiinteistöjen omistajat ja yritykset haluavat olla mukana kasvavissa ja kehittyvissä kaupunkiympäristöissä, joissa on tekemisen meininki”, Hannus totesi puheessaan.

Lisätiedot:

Jatke Pirkanmaa Oy
projektijohtaja Rauno Kulmala, p. 040 353 0050, rauno.kulmala@jatke.fi

www.go21.fi

 

Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen toi juhlatilaisuuteen kaupungin tervehdyksen.
Peruskiven muurauksen vieraita
Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen, A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Peter Ahlström, Jatke Pirkanmaa Oy:n toimitusjohtaja Jukka Hannus ja Jatke-konsernin toimitusjohtaja Hannu Anttonen juhlistivat peruskiven muurausta.
Rauno Kulmala
Jatke Pirkanmaa Oy:n projektijohtaja Rauno Kulmala sulki lieriöön peruskirjan lisäksi muun muassa tuoreen Aamulehden ja covid-19-pandemiasta muistuttavan kasvomaskin.