Hyppää sisältöön

GO21:lle LEED Platinum -ympäristösertifikaatti 

Tampereen GO21-toimistotalo on saavuttanut LEED Platinum -tason ympäristösertifikaatin! GO21 on Tampereen ensimmäinen Platinum-tason sertifikaatin saavuttanut toimistotalo. 

GO21 on Tampereen ydinkeskustaan rautatieaseman viereen vuonna 2023 valmistunut toimitilakiinteistö, jonka toteuttivat yhteistyössä Jatke Pirkanmaa Oy ja A. Ahlström Kiinteistöt Oy. 

Kyseessä on Jatke Pirkanmaan historian suurin yksittäinen hanke. GO21 saavutti LEED Platinum -tason ympäristösertifikaatin maaliskuussa 2024. 

LEED Platinum -ympäristösertifikaatin kriteerien täyttämistä tavoiteltiin jo rakennuksen suunnitteluvaiheesta alkaen. Lisäksi suunnittelussa panostettiin tilankäyttäjien kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, minkä osoituksena rakennukselle haetaan myös WELL Core -sertifikaattia. 

Sertifikaatti on hieno ja konkreettinen todiste kohteen laadusta.

kiinteistöjohtaja Pia Lindborg, A. Ahlström Kiinteistöt

LEED-sertifikaattien kriteereissä huomioidaan muun muassa kohteen sijainti, julkisen liikenteen yhteydet, tontin käyttö ja luontoarvot. Sertifikaatissa arvioidaan lisäksi energiatehokkuutta, talotekniikkaa, energianmittauksia, vihreän energian hallintaa ja materiaalitehokkuutta kuten hiilijalanjälkeä, ilmastovaikutuksia, kierrätysmateriaalien käyttöä sekä jätteiden hallintaa. LEED Platinum on neliportaisen luokituksen paras mahdollinen sertifikaatti. 

Platinum-tason LEED-luokituksia oli Suomessa saavutettu yhteensä 53 kappaletta maaliskuuhun 2024 mennessä. Näistä suurin osa sijaitsee pääkaupunkiseudulla, yksittäisiä Platinum-tason kohteita löytyy myös Turussa, Oulussa, Jyväskylässä ja Lahdessa. GO21:n sertifioinnin myötä myös Tampere on nyt saanut oman Platinum-tason kohteensa. 

”Sertifikaatti on hieno ja konkreettinen todiste kohteen laadusta. GO21 on ensimmäinen LEED Platinum –kohteemme, ja olemme kaikin puolin erittäin tyytyväisiä lopputulokseen”, kertoo GO21:n sijoittaja- ja omistajakumppani A. Ahlström Kiinteistöjen kiinteistöjohtaja Pia Lindborg