Hyppää sisältöön

Uramon koulu luovutettu Riihimäen kaupungille

Uramon koulu on luovutettu sovitun aikataulun mukaisesti Riihimäen kaupungille toukokuun lopulla. Koulu- ja päiväkotirakennuksen kalustaminen aloitetaan alkukesällä ja saadaan valmiiksi niin, että uusi koulu ja päiväkoti voivat aloittaa toimintansa Uramossa elokuussa. Jatke Oy toimi keskuksen pääurakoitsijana. 

Uramon koulun rakennuksen kokonaisala on 6165 bruttoneliöä. Tilojen suunnittelussa on painotettu tilojen monikäyttöisyyttä ja avoimia oppimisympäristöjä. Uudet tilat yhdistävät päiväkotilapset, esikoululaiset ja koululaiset yhden katon alle, mikä madaltaa lasten kynnystä siirtyä oppimispolulta toiselle. Keskuksen tilat on värikoodattu. Päiväkodissa vallitsevana värinä on oranssi, esikoulussa punainen ja koululaisten tiloissa vallitsevat sinisen erilaiset sävyt. Tilat on mitoitettu 500 lapselle, joista 75 päiväkodissa.Koulun erikoisuutena on ruokalana toimiva monikäyttötila, joka varustetaan myös kokouskäyttöä varten. Näin tilaa voidaan käyttää syksystä lähtien myös Riihimäen kaupunginvaltuuston kokoustilana. Rakennuksen monipolvinen muoto tarjoaa lapsille suojaisat piha-alueet erilaisia tarpeita varten. Pihat avautuvat auringon suuntaan.

”Hankkeen etenemistä ei voi oikein muuten kuin kehua. Riihimäen kaupungin ja meidän välillä oli hyvä luottamuksen ilmapiiri, jolloin rakentamisvaiheessa esiin nousseet yksityiskohdat oli helppo ratkaista yhdessä. Kun eri vaiheissa ammattilaisten näkemyksiä kuunnellaan avoimesti, syntyy kerralla valmista ja lopputulos on halutun kaltainen. Kiitos tilaajalle ja yhteistyökumppaneille esimerkillisestä yhteistyöstä”, kiteyttää Jatke Oy:n työpäällikkö Esa Rautanen.

Lisätiedot: työpäällikkö Esa Rautanen, 040 848 1908, esa.rautanen@jatke.fi,

Lue lisää Uramon koulusta:

Uramon koulun harjannostajaiset >>

Uramon koulu ja päiväkoti, referenssi >>