Hyppää sisältöön

TYKS:n julkisivukorjaus valmistunut

 

Jatke Länsi-Suomi Oy toteutti Turun Yliopistollisen keskussairaalan julkisivukorjauksen, jossa rakennuksen vanha rappaus purettiin ja tilalle toteutettiin kolmikerrosrappaus. Lisäksi projektiin kuului haastava ikkunoiden vaihtaminen häiritsemättä liikaa normaalia sairaalan potilastyötä.​

TYKS:n projekti valmistui etuajassa, koska työt etenivät hyvän ennakkosuunnitelman mukaisesti ja tilaaja edesauttoi omalla toiminnallaan aikataulussa pysymistä. Ikkunanvaihto kulminoitui kahteen keskeiseen kokonaisuuteen: pölynhallintaan ja hyvään ennakkosuunnitteluun. Molemmat seikat vaikuttivat myös oleellisesti toiminnassa olleen sairaalan potilasturvallisuuteen.

”Räätälöimme aikataulutukseen oman ohjelman, jolla osastohoitajat seurasivat töiden etenemistä ja pystyivät järjestämään potilaille ja henkilökunnalle väistötilat ikkunanvaihdon ajaksi. Ohjelma printtasi automaattisesti lukujärjestyksen osastonhoitajille ja työmiehille, minkä avulla työt etenivät poikkeuksellisen sujuvasti”, täsmentää Jatke Julkisivut​ Oy:n vastaava työnjohtaja Niko Julin.

Toinen keskeinen ratkaisu oli innovoida pölytiivis suojaseinä ikkunanvaihdon yhteyteen, jolla varmistettiin pölyttömyys sairaalarakennuksen sisäpuolelle.

”Rakensimme jokaiseen huoneeseen ennen ikkunanvaihtotyötä täysin pölytiiviin suojaseinän, jonka valmistuttua ikkunanvaihtotyöt tapahtuivat telineiltä rakennuksen ulkopuolelta. Kun ikkuna oli paikallaan, purimme suojaseinän, koska ikkuna toimi pölykatkona. Suojaseinän purun yhteydessä teimme myös ikkunan sisäpuolen liittymäkohtien viimeistelytyöt”.

Koko projektin ajan yhteistyö tilaajan kanssa oli tiivistä ja ratkaisuhakuista. Esimerkiksi melun takia tiettyjä työvaiheita oli siirrettävä ilta- ja viikonloppuaikaan. Toimenpiteillä helpotettiin normaalin sairaalatyön sujuvuutta. Niko Julin haluaa kiittää koko työmaata hyvin hoidetusta projektista sekä tilaajaa hyvästä yhteistyöstä. Tällaisissa projekteissa tärkeintä on, että kiinteistön käyttäjät ovat tyytyväisiä urakoitsijan tapaan toimia rakennusaikana ja luonnollisesti myös laadukkaaseen lopputulokseen.

 

Lisätiedot: Jatke Julkisivut Oy: Niko Julin,  niko.julin@jatke.fi