Hyppää sisältöön

Toimistotalon uusi elämä – Jatke peruskorjaa toimitilakiinteistön Helsingin Kaikukadulla

Havainnekuva kadulta. Kaikukatu 3.

Jatke Toimitilat Oy ja Areim ovat sopineet toimistotalon peruskorjaushankkeesta Helsingin Sörnäisissä, osoitteessa Kaikukatu 3. Kuvataideakatemian, historiallisten rakennusten ja aktiivisen urheilukentän ympäröimällä läpikulkutontilla sijaitseva rakennus nousee peruskorjauksen myötä ansaitsemaansa arvoon. Rakennus modernisoidaan palvelemaan aidosti sen käyttäjiä ja omistajia ajan hengen mukaiseen ulkoasuun ympäristönäkökulmat huomioiden.

Peruskorjaus kattaa kiinteistön seitsemän maanpäällistä toimistokerrosta ja kaksi parkkihallikerrosta, yhteensä 9 100 m2 tilat. Saneeraushanke on alkanut syyskuussa 2023 ja valmistuu vuoden 2024 syksyllä. Persoonallisen talon ensimmäiseen kerrokseen sijoitetaan ravintola, toimitilaa sekä rakennuksen pääaula. Rakennuksen katutasossa sijaitseva sisäänvedetty kulma suljetaan lasiseinillä. Alimpien kerrosten vanhat ikkunat ja umpiosat puretaan ja tilalle laitetaan lattiasta kattoon ulottuvat lasiseinät, jotka tekevät kerroksista läpinäkyvät ja avarat. Purettujen ulkoikkunoiden lasit kierrätetään ja niitä hyödynnetään uudelleenkäyttämällä osa laseista rakennuksen sisälasiseinissä. Eteläjulkisivulle rakennetaan kaksikerroksinen laajennusosa, johon sijoitetaan rakennuksen uusi pääsisäänkäynti auloineen sekä toimistotilaa.

Ylempiin kerroksiin saneerataan muuntojoustavia toimistotiloja. Tulevaisuudessa vuokralaisten määrä voi kerroksittain vaihdella yhdestä neljään ilman vaativia rakennusteknisiä muutoksia. Toimistokerrosten vanhan ulkovaipan messinkipintaiset umpiosat puhdistetaan ja kunnostetaan. Vanhat puuikkunat uusitaan, jolloin ulkovaipan eristävyys paranee.

Samalla, kun pidennämme rakennuksen elinkaarta, kunnioitamme sen nykyisiä materiaaleja kierrättämällä ja uusiokäyttämällä niitä mahdollisimman paljon.

Yksikönjohtaja Reima Liikamaa, Jatke Toimitilat Oy

Kaikukatu 3:n peruskorjaushanke tavoittelee LEED v4 BD+C Core & Shell -sertifioinnin Gold-tasoa ja mahdollisimman pientä rakentamisen hiilijalanjälkeä. Talon olemassa olevia rakennusosia hyödynnetään aina, kun se on mahdollista, ja uusia tuotteita käytetään mahdollisimman vähän. Kiinteistön ilmanvaihto, valaistus ja lämmitys toteutetaan energiatehokkailla valinnoilla.

”On erittäin hienoa päästä saneeraamaan Kaikukatu 3:n toimistotaloa ja olla mukana antamassa kiinteistölle uusi elämä. Saneeraushankkeesta tekee erityisen sen kunnianhimoiset ympäristötavoitteet. Samalla, kun pidennämme rakennuksen elinkaarta, kunnioitamme sen nykyisiä materiaaleja kierrättämällä ja uusiokäyttämällä niitä mahdollisimman paljon. Kaikukatu 3:n kiinteistöstä tulee moderni, vastuullisilla valinnoilla saneerattu toimistotalo, jossa tilojen käyttäjät varmasti viihtyvät”, sanoo Jatke Toimitilat Oy:n yksikönjohtaja Reima Liikamaa.