Hyppää sisältöön

Toimisto- ja mediatalohanke Pieni Paja nousee Länsi-Pasilaan

Pienen Pajan havainnekuva

Kiinteistö Oy Helsingin Pieni Paja rakennuttaa Helsingin Länsi-Pasilaan, Ison Pajan kainaloon uutta toimisto- ja mediataloa.

Kiinteistö Oy Helsingin Pienen Pajan muodostavat Yleisradion eläkesäätiö, Apteekkien eläkekassa ja Ässä-Asunnot. Jatke toimi kohteen kehittäjänä yhdessä tilaajaorganisaation ja pääsuunnittelijan kanssa ja toimii hankkeen projektinjohtourakoitsijana.

Rakennuksen paikalta on purettu vanha YLE Pikku Paja -rakennus. Pienen Pajan kolmeen maanpäälliseen kerrokseen on tulossa toimisto- ja studiotiloja NEP Finlandin käyttöön. Kellarikerrokseen suunnitellaan autopaikoitusta, teknisiä tiloja ja aputiloja. Kellarin teknisten tilat valmistuvat Digitan käyttöön. Rakennuksen laajuus tulee olemaan 7 586 brm2.

Pieni Paja on muutaman vuoden kehitystyön tulos. Hankkeen piti käynnistyä jo keväällä 2020, mutta korona muutti suunnitelmia. Rakentaminen käynnistyi lopulta heinäkuussa 2021 valmistelevilla maanrakennustöillä. Kohde valmistuu vuoden 2022 joulukuun loppuun mennessä.

Tällä hetkellä Jatke toimii hankkeen projektinjohtourakoitsijana, ohjaa suunnittelua ja vastaa rakentamisesta.

– Meidän tehtävämme on varmistaa, että kohteen toiminnalliset ja laadulliset vaatimukset täyttyvät ja ajoittain haastavatkin aikataulut pitävät, kertoo Pienen Pajan työpäällikkö Jouko Niemi.

Lisätiedot:

Jouko Niemi
jouko.niemi@jatke.fi