Hyppää sisältöön

Tampereen GO21 lähes täyteen vuokrattu – uusina vuokralaisina CGI ja 61 Northpoint Solutions

Tampereen rautatieaseman viereen paraatipaikalle kohoava GO21-toimistotalo on jo lähes täyteen vuokrattu. Jatke Pirkanmaa Oy:n ja A. Ahlström Kiinteistöjen toteuttaman toimistokorttelin rakennustyöt alkoivat vuonna 2021. Hanke valmistuu loppuvuodesta 2023, jolloin noin 11 000 m² toimitiloja ovat valmiina ottamaan uudet vuokralaiset vastaan.

Vuoden 2022 aikana solmittiin uusia vuokrasopimuksia noin 5 500 m2 tiloista. Alkuvuoden 2023 aikana solmittujen uusimpien sopimusten myötä vuokrausaste on jo noin 95 prosenttia. Rakennustyöt ovat edenneet aikataulun mukaisesti, ja harjannostajaisia päästiin viettämään 9.3.2023.

GO21:n tiloihin on syntymässä ainutlaatuinen IT-kasvuyhtiöiden keskittymä. Uusimpia vuokralaisia ovat CGI, yksi Tampereen suurimmista ICT-alan työnantajista, sekä puolustus- ja turvallisuustoimialalle korkealaatuista tietojärjestelmäosaamista tarjoava 61 NorthPoint Solutions. Tamperelaislähtöiset Gofore ja M-Files kertoivat jo aiemmin siirtävänsä pääkonttorinsa GO21:een. Myös Fellowmindin sekä Jatke Pirkanmaan toiminnot tulevat sijoittumaan uuteen toimistotaloon. Lounasravintolaa tulee operoimaan aito tamperelainen Aitoleipä.

– Tampereen vuokramarkkina on ollut erittäin aktiivinen ja olemme äärimmäisen tyytyväisiä tilanteeseen. Sijoituspäätös tehtiin keskellä pandemiaa, ja hankkeen aikana syttyi myös sota Euroopassa. Rakentaminen on kuitenkin edennyt suunnitellusti ja Tampere on näyttänyt elinvoimansa, toteaa A. Ahlström Kiinteistöjen kiinteistöjohtaja Pia Lindborg.

61 NorthPoint Solutions, tuttavallisemmin 61N, on vuokrannut kokonaisen kerroksen GO21:n C-tornista.
– Olemme rakentamassa uutta yritystä, joka tarjoaa korkealaatuista tietojärjestelmäosaamista puolustus- ja turvallisuustoimialalle sekä toisaalta erinomaisen työpaikan alasta kiinnostuneille asiantuntijoille. Toiminta-ajatuksenamme on ollut alusta lähtien yhdistää korkeat tilaturvallisuusvaatimukset viihtyisiin ja nykyaikaisiin toimisto- ja ajanvietetiloihin. Etsimme Tampereelta pitkään sopivaa toimitilaa ja kumppania, jonka kanssa saavuttaisimme tavoitteen. Hyvä yhteistyö A. Ahlström Kiinteistöjen ja Jatkeen kanssa on johtamassa erinomaiseen lopputulokseen, jossa ei ole tehty kompromisseja. Odotamme innolla GO21:n ja toimistomme valmistumista kahdeksannesta kerroksesta Tampereen yli aukeavine näkymineen. Toivomme tilojen toimivan osaltaan keskeisenä innostajana henkilöstöllemme ja asiakkaillemme, sanoo 61N:n hallituksen puheenjohtaja Matti Ristimäki.

– Myös me CGI:llä olemme hyvin innoissamme uusista toimitiloista. Muutto tulee koskemaan noin 300 CGI:n työntekijää, joilla on toimipaikkanaan Tampere. Henkilöstömäärällä mitattuna CGI on yksi suurimmista ICT-työnantajista Tampereella. Muutto GO21:een tarjoaa meille yhä parempia mahdollisuuksia hyödyntää hybridityön mallia sekä tukee kohtaamisia työkavereiden kesken toimistolla. Samalla mahdollistamme henkilöstöllemme nykyistä paremmat edellytykset käyttää työmatkoissa joukkoliikennettä sekä esimerkiksi CGI:n henkilöstöetuna tarjoamaa suosittua työsuhdepyörää. CGI:lle vastuulliset arvot ovat tärkeitä, joten rakennuksen huipputasoinen energiatehokkuus ilahduttaa myös, kuvailee CGI:n liiketoiminnan kehitysjohtaja Riku Rokala.

– Uusi pääkonttorimme tukee yrityksemme kasvutavoitteita entistä paremmin. Tulevaisuuden työelämä monimuotoistuu, ja me Goforella haluamme palvella yksilöllisesti useiden eri työntekijäryhmien tarpeita sekä erottautua haluttuna työnantajana. Toimitilojemme tarkoitus on entistä vahvemmin mahdollistaa tapaamiset kasvokkain ja olla hyvin saavutettavissa, samalla kun tilojen ja teknologian on taivuttava monenlaisiin hybriditapaamisiin ja ‑tapahtumiin. Pääkonttorimme on luonteva ja inspiroiva kohtaamispaikka paitsi asiantuntijoillemme, myös asiakkaillemme, sidosryhmillemme ja laajemmallekin yhteisölle. Odotamme myös innolla, millaista hyötyä toimistokortteliin syntyvä teknologiayhtiöiden keskittymä tuo yrityksille, työntekijöille ja koko Tampereelle, sanoo Goforen toimitusjohtaja Mikael Nylund.

– Tampere on M-Filesin kotikaupunki. GO21 edustaa sellaista pääkonttoria, jonka halusimme henkilöstöllemme tarjota. Modernit tilat keskeisellä paikalla tarjoavat runsaasti palveluja, kuten lounaspaikkoja, kauppoja ja palveluita. Arvostamme myös junaradan läheisyyttä, kommentoi M-Filesin perustaja ja toimitusjohtaja Antti Nivala. Nivala arvostaa uusissa tiloissa myös sitä, että yritys on saanut itse vaikuttaa tilojen suunnitteluun:
– Saimme vaikuttaa tilojen suunnitteluun alusta asti. Henkilöstön palautteiden perusteella suunnittelimme tilat, jotka tukevat keskittymistä vaativaa työtä ja rentoa yhdessäoloa.