Hyppää sisältöön

Tammelan Puistokatu 31 valmistuu Tampereen parhaalle paikalle

Tammelan Puistokatu 31 työmaakuva

Tammelan Puistokatu 31 valmistuu Tampereen parhaalle paikalle

Tammelantorin kupeeseen valmistuvan Asunto Oy Tampereen Tammelan Puistokatu 31:n rakennustyöt ovat edenneet suunnitellussa aikataulussa. Talon julkisivun rappaukset ovat pääosin valmiita ja pihatöitä aloitellaan. Lähiviikkoina alkavat hissien asennukset ja eri kerroksissa etenevät maalaus- ja laatoitustyöt sekä kalusteasennukset.

Keskeinen sijainti asettaa erityisvaatimuksia rakentamiselle

Uuden talon rakentaminen tiiviissä keskustakorttelissa vaatii täsmällistä logistiikan suunnittelua ja eri työvaiheille realistisia aikatauluja. Ahtaalle tontille on eri työvaiheissa tuonut helpotusta Tampereen kaupungilta vuokratut ajokaista ja jalkakäytävä sekä naapuriyhtiöiden piha-alueiden vuokraaminen työmaakäyttöön. Lisäksi on käytetty luovia ratkaisuja, mm. elementit asennettiin paikoilleen suoraan kuormasta, koska niille ei riittänyt tontilla varastointitilaa. Kaikki materiaali on vastaanotettu työmaalle siinä vaiheessa, kun ne tulevat käyttöön, joten logistiikka on vaatinut tarkkaa ennakointia.

Realistiset aikataulut varmistavat työvaiheiden sujuvuuden

Eri työvaiheiden yhteensovittaminen rungon valmistuttua onnistuu, kun aikataulut laaditaan realistisesti. Runkovaiheen jälkeen aliurakoitsijoiden määrä työmaalla lisääntyi, jolloin työvaiheiden aikatauluttamisen merkitys korostui. Esimerkiksi Tammelan Puistokadun puoleisen julkisivun kautta on hoidettu myös lämpölattioiden pumppaukset sekä kalusteiden kuljetus kerroksiin. Julkisivun rappaustyö on näiden työvaiheiden ajaksi keskeytetty, koska tilaa ei ole kaikille toimijoille.

Viestinnän rooli korostuu, kun toimijoita on samalla työmaalla paljon. Eri työvaiheilla on omat työnjohtajansa, jotka hoitavat viestinnän ja koordinoinnin omien aliurakoitsijoidensa kanssa.

”Kaikki on sujunut hyvin ja etenemme aikataulussa”, toteaa vastaava työnjohtaja Mika Heinonen. ”Olemme pystyneet jopa joitain työvaiheita aikaistamaan.”

Vapaana enää 6 asuntoa – tutustu kohteeseen ja ota yhteyttä

Tammelan Puistokatu
Tammelan Puistokatu – rentoa kaupunkilaiselämää

Asunto Oy Tampereen Tammelan Puistokatu 31:ssa on kahdeksan asuinkerrosta ja asuntoja on yhteensä 77. Hyvä sijainti, oma tontti Tampereen keskustassa sekä näyttävät, valoisat asunnot ovat herättäneet paljon kiinnostusta – tällä hetkellä on vapaana enää 6 asuntoa. Tammelan Puistokadun puolella olevista ensimmäisen kerroksen liiketiloista on vapaana pienempi.

Tutustu Asunto Oy Tampereen Tammelan Puistokatu 31 -kohteeseen ja vapaana oleviin asuntoihin ja kysy lisätietoja: Jatke Pirkanmaa Oy, Johanna Kilpijoki, puh. 050 530 32 66.