Hyppää sisältöön

Suomen ensimmäinen ekomyymälä luovutettu

 Lidl Suomi Ky:lle rakennettu ympäristösertifioitu ekomyymälä Vantaan Vapaalaan on luovutettu.  Vielä ennen liikkeen avautumista 24.9 tilaaja on aloittanut myymäläkalusteiden ja varusteiden asentamisen. Jatke Oy toimi rakennushankkeen KVR-urakoitsijana.

 

Lidl järjesti syyskuun alussa tutustumis-tilaisuuden uuteen pilottimyymäläänsä, jossa luonnon monimuotoisuus on huomioitu tehokkaasti.

”Tilaaja huomioinut Vapaalan myymälässä ympäristöystävällisyyden poikkeuksellisen laajasti. Myymälän rakentamisessa on käytetty kotimaisia rakennusmateriaaleja, rakennusaikaiset jätteet on minimoitu ja kierrätetty vähintään 60 prosenttisesti. Lisäksi myymälän takapihalla on säilytetty pala luontoa, mikä tarjoaa mukavat elinolosuhteet hyönteisille ja linnuille. Myyntipinta-alaltaan noin 1400 neliömetrin myymälässä on panostettu myös omaan uusiutuvan energian tuotantoon. Katolle on asennettu noin 300 aurinkopaneelia, mitkä tuottavat parhaimmillaan keväällä ja kesällä noin kolmanneksen myymälän energiatarpeesta”, selventää Jatke Oy:n korjausrakennusyksikön johtaja Pasi Siikaluoma.

Vapaalan ekomyymälä on Lidlille pilottihanke, josta haetaan kokemuksia ympäristöystävällisempien myymälöiden rakentamiseen. Myymälälle haetaan very good-tason BREEAM-ympäristösertifikaattia.