Hyppää sisältöön

Sisävalmistusvaihe käynnissä Hämeenlinnan toimistotalolla

 

Hämeenlinnan Toimistotalon työmaa on edennyt hyvin rakennustöiden osalta eikä koronavirusepidemiakaan ole vaikuttanut isommin resursseihin tai tavaratoimituksiin. Kohde on tarkoitus valmistua aikataulun mukaisesti joulukuun puolivälissä. Jatke Oy toimii rakennusprojektissa KVR-urakoitsijana.

Tuomas Jansson keskustelemassa työmaalla P1 puhtausluokan tilassa ilmanvaihtoasentaja Sami Mobergin kanssa.

Erittäin siistillä työmaalla päästiin aloittamaan sisätyöt maaliskuun alussa. Väliseinien rakentaminen pitäisi olla valmiina kesäkuun loppuun mennessä. Samaan aikaa tehdään myös tasoitus- ja maalaustöitä sekä kattojen akustointilevytyksiä. Alakattotyöt ja lattioiden pinnoitus käynnistyvät kesä- heinäkuun taitteessa.

”Rakennusaikatauluun vaikutti positiivisesti, että teimme vesikattotyöt sääsuojan alla. Päätös nopeutti sisävaihetöiden aloittamista lähes kuukaudella. Myös työmaan siisteys on tehostanut pintabetonilattioiden kuivumista. Ulkopuolisten töiden osalta olemme muuttaneet hieman työjärjestystä, jotta Virosta tulevat työmiehet voivat toteuttaa 14 vrk omaehtoisen karanteenin. Aloitamme nyt ensin omilla miehillämme ulkopuolisten rakennelmien perustustyöt, jonka jälkeen aloitamme julkisivun rappauksen. Töiden sujuvuuden varmistamiseksi olemme järjestäneet ulkomailta saapuville työntekijöille omat sosiaalitilat”, kertoo Jatke Oy:n vastaava työnjohtaja Tuomas Jansson.

P1 ja LEED-sertifiointi

Hämeenlinnan Toimistotalon työmaalla noudatetaan rakentamisessa P1 puhtausluokitusta. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että ilmanvaihtokanava-asennukset tehdään osastoiduissa ja ylipaineistetuissa tiloissa. Samaan aikaa ei voi olla muita työvaiheita menossa kyseisissä tiloissa. P1-puhtausluokituksessa on tavoitteena saavuttaa parempi sisäilma valmiissa rakennuksessa.

”Puhtausluokituksen lisäksi noudatamme toimistotalon rakentamisessa LEED-sertifikaatin vaatimuksia, mikä tuo mitattavuutta kiinteistön rakentamisen ja käytön aikaisen ympäristökuormituksen sekä energiatehokkuuden seurantaan. Tässä kohteessa tavoittelemme LEED-Gold sertifiointia. Lopullinen sertifiointitaso selviää kohteen valmistuttua”. selventää Tuomas Jansson.

 

Lisätiedot: Jatke Oy vastaava työnjohtaja Tuomas Jansson, tuomas.jansson@jatke.fi