Hyppää sisältöön

Lohjalle valmistuvassa kauppakeskuksessa vietettiin harjannostajaisia

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n kauppakeskushanke Lohjan keskustassa on edennyt suunnitellussa aikataulussa. Noin 22 000 m² projektin harjannostajaisia vietettiin toukokuun puolivälissä ja asiakkaille keskus avaa ovensa syyskuun 2019 alkupäivinä. Kohteen KVR-urakoitsijana toimii Jatke Oy.

Omistajan puheenvuoron harjannostajaistilaisuudessa piti SSO:n toimitusjohtaja Esko Jääskeläinen. Hänen puheessaan yhdistyi sekä ilo hankkeen hyvästä etenemisestä että haikeus omasta eläkkeelle jäämisestä.

”Minulle on kunnia pitää omistajan puhe tässä tilaisuudessa näin viimeisenä työpäivänäni. Huomenna alkaa osaltani loma, joka jatkuu seuraavaksi eläkeläispäivien viettämisellä”.

Jesper Lindgren kuvassa oikealla. Hänen vieressä on Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula ja SSO:n uusi toimitusjohtaja Tapio Finer. Vasemmalla SSO:n eläkkeelle jäävä toimitusjohtaja Esko Jääskeläinen.

Jääskeläinen toi puheessaan esille, että kauppakeskuksen synnyttäminen ei ollut suora tie. ”Valitettavasti ensimmäinen suunnittelu ja käynnistämisyritys tyrehtyivät, mutta onneksi neuvottelut uuden rakentajan, Jatke Oy:n, kanssa etenivät nopealla aikataululla maaliin saakka. Ollaksemme tässä vaiheessa on monen yhteistyökumppanin pitänyt toimia tinkimättömästi yhteistä tavoitetta kohti. Kiitokset kaikille hankkeessa mukana olleille. Tästä tulee Lohjan kokoinen kauppakeskus, mikä tulee palvelemaan asiakkaitaan monipuolisesti. Erityisen paljon positiivista palautetta olen saanut Sokoksen paluusta Lohjalle. Liiketilojen lisäksi kauppakeskuksessa on myös Laurea-ammattikorkeakoulun tilat, mikä on hyvä esimerkki monipuolisesti kaupunkirakentamisesta. Lisäksi voin tyytyväisyydellä todeta, että kauppakeskuksen vuokraustilanne on jo tässä vaiheessa yli 90% eli tältäkin osata tilanne on hyvä”, kiteyttää toimitusjohtaja Esko Jääskeläinen.

Yhteistyö, sitoutuminen ja luottamus – avaimet

Rakentajan puheenvuorossa kiinteistöjohtaja Jesper Lindgren Jatke-konsernista nosti esille Lohjan Kaupungin ja Laurean roolin hankkeen käynnistämisvaiheessa.

”Yhteistyö, sitoutuminen ja luottamus. Näihin kolmeen sanaan kiteytyvät asiat, joiden varaan on ollut hyvä rakentaa kauppakeskusta. Lohjan kaupungin yhteistyökyky ja Laurea-ammattikorkeakoulun sitoutuminen olivat suuressa roolissa, jotta hanke saatiin käynnistettyä. Varsinaista rakennusvaihetta on ollut joustava viedä eteenpäin, kun luottamus meidän ja SSO:n välillä on ollut aukoton. Kiitos SSO:lle tähänastisesta. Erityiskiitos myös sitoutuneelle ja ammattitasoiselle työmaahenkilöstölle. Ilman teidän jokaisen panosta hanke ei etenisi piirustuspöydältä lopputuotteeksi”, täsmentää kiinteistöjohtaja Jesper Lindgren.​

Lohjan rakennushanke edustaa modernia kauppakeskussuunnittelua, jossa ympäristötietoisuus ja kestävät arvot ovat olleet keskeisiä teemoja. Rakentamisessa on noudatettu LEED GOLD –ympäristösertifioinnin mukaisia normeja. Sertifioinnin saadakseen kauppakeskuksen tulee täyttää vaatimukset, jotka liittyvät mm. energia- ja materiaalitehokkuuteen, vedenkäyttöön sekä sisäolosuhteisiin. Ympäristötietoisesti ja kestävästi toteutetut ratkaisut vähentävät myös ylläpidosta syntyviä kustannuksia.

”Vaikka rakentamisaikataulu on ollut tiukka, olemme pysyneet siinä hyvän ennakkosuunnittelun ansiosta. Kevään aikana olemme saaneet kattavasti tietoa myös liiketilojen vuokralaisista ja heidän tarpeistaan, joten olemme saaneet tehokkaasti aikataulutettua ​myös rakennushankkeen viimeiset kuukaudet”, kertoo Jatke Oy:n tuotantopäällikkö Pasi Siikaluoma.

Lisätietoja:

Jatke Oy: Kiinteistöjohtaja Jesper Lindgren, 050 593 8504, jesper.lindgren@jatke.fi
Jatke Oy: Tuotantopäällikkö Pasi Siikaluoma, 040 743 9793, pasi.siikaluoma@jatke.fi