Hyppää sisältöön

Kiinteistökehityksellä luodaan uutta kaupunkiympäristöä

Kiinteistökehityksellä luodaan uutta kaupunkiympäristöä

Jatke Oy:n ja Sampo Oyj:n yhdessä vuonna 2016 aloittama kiinteistökehitysprojekti Helsingin Lauttasaaressa on edennyt käynnistysvaiheeseen. Projektin kokonaislaajuus on 14 500 m2 ja Jatke Oy toimii kohteen KVR-urakoitsijana. Hanke on myyty OP Kiinteistösijoitus Oy:n hallinnoimille rahastoille OP-Palvelukiinteistöt ja OP-Vuokratuotto. Kauppa on allekirjoitettu 19.4. Melkonkatu 22:n ja Itälahdenkadun väliin jäävälle tontille saneerataan 81 vuokra-asustoa, joiden keskipinta-ala on 51 m2, hoivakoti ja 58 lapselle päiväkoti.  Hanke valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä.

Kohteen sijainti palvelee monia tarpeita. Ulkoilumahdollisuudet ovat loistavat, palvelut ovat lähellä ja liikkuminen Helsingistä ulos tai kaupungin ytimeen on vaivatonta. Käynnistyvällä kiinteistökehityshankkeella helpotetaan Helsingin vuokra-asuntopulaa sekä kehittyvän alueen painetta lisätä erityisesti lasten ja vanhusten palveluita.

”Tämä on Jatkeelle merkittävä kohde ja osoitus, että kiinteistökehitysprojekteilla luodaan uutta kaupunkiympäristöä, kun vanhojen toimitilojen käyttötarkoitusta voidaan muuttaa ja edelleen kehittää tämän päivän tarpeesiin. Tuttujen kumppaneiden kanssa hankkeen suunnittelu ja käynnistäminen oli erittäin sujuvaa”, täsmentää Jatke Oy:n toimitusjohtaja Hannu Anttonen.

”Hanke on edennyt määrätietoisesti ja ryhdikkäästi. Mielestämme on hienoa, että pääosin tyhjäksi jäänyt toimistotalo saadaan nyt uuteen käyttöön ja eläväksi osaksi ympäristöään. On myös yhteiskunnallisesti arvokasta että kaupungin aikojen kuluessa tekemät infrainvestoinnit saadaan käyttötarkoituksen muutoksen myötä tehokkaampaan käyttöön”, sanoo Sampo Oyj:n kiinteistöjohtaja Kim Westberg.

”Mittaluokaltaan merkittävä hanke tukee erinomaisesti rahastojemme strategiaa rakentaa moderneja asuin- palvelu- ja toimitiloja keskeisille sijainneille” toteaa OPn salkunhoitaja Antero Tenhunen.

Jatke Oy on vahva suomalainen rakennuskonserni, jonka liikevaihto tulee olemaan tänä vuonna noin 300 M€ ja työllistää kokonaisuudessaan reilut 400 henkilöä.

Lisätietoja:

Jatke Oy

Hannu Anttonen, Toimitusjohtaja

hannu.anttonen@jatke.fi

Puh. 040 520 9357