Hyppää sisältöön

Kauppakeskus Lohi Lohjalla vietti avajaisia

 

Kuva: Jatkeen Pasi Siikaluoma (vasemmalla) ja Jesper Lindgren (toinen oikealla) ovat SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finérin (toinen vasemmalla) ja SSO:n eläkkeelle jääneen aiemman toimitusjohtaja Esko Jääskeläisen kanssa tyytyväisiä yhteiseen projektiin.

Yli kaksi vuotta kestänyt Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n kauppakeskushanke Lohjan keskustaan on valmistunut. Vielä alkuviikosta tiloja viimeisteltiin hurjaa vauhtia, jotta avajaisia päästiin viettämään aikataulussa torstaina 5.9.2019.
Jatke Oy on ollut noin 22 000 m
2 hankkeen KVR-urakoitsija.

Lohjan kauppakeskus Lohen avajaisissa pystyi aistimaan, että uusi kauppakeskus oli odotettu ja kaivattu piristys Lohjan kaupunkikuvaan. Runsaslukuisen yleisön edessä avauspuheita pitivät SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finér ja kaupunginjohtaja Mika Sivula.

”Pitkä projekti on loppusuoralla. Viimeistelemme vielä joidenkin vuokralaisten kauppatiloja lähinnä kauppakeskuksen toisessa kerroksessa. Viimeisimpänä keväällä varmistuneet liiketilat avaavat liikkeensä suunnitellusti vuoden vaiheeseen mennessä. Tämä rakennushanke edustaa modernia kauppakeskussuunnittelua, jossa on huomioitu ympäristötietoisuus koko rakennusprojektin ajan sekä asiakasviihtyvyys avarien ja valoisten tilojen kautta”, tiivistää Jatke Oy:n tuotantopäällikkö Pasi Siikaluoma.

Laurea Ammattikorkeakoulu osana kauppakeskusta​

Ensimmäisenä uusiin tiloihin pääsivät muuttamaan elokuun kolmannella viikolla jo ennen kauppakeskuksen virallista avaamista Laurea-ammattikorkeakoulun oppilaat. Rakentamisen näkökulmasta nopeasti muuttuva toimintaympäristö ja pedagogiikan monimuotoisuus edellyttävät joustavia tila- ja kalusteratkaisuja. Joustavuuteen kuuluu myös tulevaisuuden tarpeiden ennakoiminen, jolloin tilojen on hyvä joustaa tilatarpeiden ja käyttötarkoituksen muuttuessa.

Kauppakeskus Lohi Lohjalla

”Esimerkiksi Laurean tiloissa yhteiskäyttöinen aula- ja keskialue on hyödynnetty niin, että tilat jatkuvat sieltä kirjastona ja itsenäisen ja ryhmätyöskentelyn vyöhykkeinä, eikä rajoitu vain varsinaisiin luokkatiloihin”, täsmentää Jatke Oy:n vastaava työnjohtaja Olli-Pekka Heinonen.

Joustavuus ja ennakointi mahdollistivat onnistuneen projektin

Kauppakeskus on noussut tiukassa aikataulussa. Monimuotoinen rakennushanke, jossa vuokralaisten tilatarpeet elävät, on paljon liikkuvia elementtejä ja suunnitelmien yhteensovittamista. Vaikka ennakkosuunnittelu on ollut hyvää, on kauppakeskukseen lisätty mm. liukuportaat vuokralaisen toiveesta vielä runkovaiheen rakennustöiden jälkeenkin. Katualueiden rakentaminen samaan aikaan kauppakeskuksen kanssa on vaatinut poikkeuksellista yhteensovittamista ja hyvää yhteistyötä katualueurakoitsijan kanssa. Suurimpana haasteena on ollut logistiikkajärjestelyt työmaan, tulevien käyttäjien ja katualuerakentajan välillä.

 

 

Lisätiedot: tuotantopäällikkö Pasi Siikaluoma, Jatke Oy. pasi.siikaluoma@jatke.fi