Hyppää sisältöön

Kalasatamaan valmistumassa 214 asuntoa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jatke Uusimaa Oy:n urakka kolmen kerrostalon rakentamisesta Kalasatamaan on valmistumassa. Ulospäin Viehe 123 -kerrostalokokonaisuus näyttää yhdeltä korttelikokoiselta rakennukselta, koska talot ovat rakennettu kiinni toisiinsa. Kyseessä on kuitenkin kolmelle eri rakennuttajalle Ars Longa Oy:lle, Setlementtiasunnot Oy:lle ja NAL Asunnot Oy:lle valmistuva 214 asunnon kokoisuus. Projekti alkoi kesällä 2018 ja työt valmistuvat tammikuussa 2020. Jatke toimii kohteen pääurakoitsijana.

 

Mittava projekti on monessa mielessä modernia kaupunkirakentamista. Sattumalta tonttinaapureiksi päätyneet rakennuttajat halusivat luoda asiakkailleen toimivat tilaratkaisut poikkeuksellisen hyvillä yhteistiloilla. Yhteissuunnittelu säästää myös rahaa, kun monia tila- ja rakenneratkaisuja voitiin katsoa korttelitasolla yksittäisten päätösten sijaan. Myös rakennusurakan kilpailutuksessa tuli säästöjä, kun urakoitsijaa ei tarvinnut kilpailuttaa kolmeen kertaan.

 

”Pääurakoitsijan näkökulmasta projekti on ollut haastava. Laadukkaan lopputuloksen varmistamiseksi on jouduttu tekemään paljon työtä. Aikataulutuksellisesti yhteistyö kolmen rakennuttajan kanssa on sujunut yllättävän hyvin, vaikka yhteisten suunnitelmien hyväksyminen ja työmaakokousten järjestäminen nopealla aikataululla ei ole aina ollut ongelmatonta. Lopputulos tulee varmasti olemaan hyvä ja kokonaisuus asukkaille mieleinen. Karkeasti rakennusprojekti etenee seuraavasti: Viehe 3:ssa on menossa viimeistelytyöt ja loppusiivous, Viehe 2:ssa kaluste- ja lattiapinnoiteasennus ja Viehe 1:ssä kaluste- ja lattiapinnoiteasennus sekä kylpyhuoneiden laatoitus”, kertoo Jatke Uusimaa Oy:n työpäällikkö Eddy Sobott.

 

Kerrostalokokonaisuuden huoneistoala on yhteensä noin 8200 m2, josta yhteistiloja on ilman pesulaa ja saunatiloja lähes 300 m2. Kun kolmen kahdeksankerroksisen vuokrakerrostalon kokonaisuus valmistuu, saman katon alle muuttaa nuoria aikuisia, taiteilijoita ja opiskelijoita. Tarkoituksena on ollut yhdistää eri sukupolvia, saada eri ikäiset ja eri elämäntilanteissa olevat ihmiset kohtaamaan toisensa. Tämä on helposti mahdollista esimerkiksi talojen yhteisellä kattoterassilla, joka muodostaa yhtenäisen noin 200 metrin kävelyreitin tai ylimmässä kerroksessa, johon rakentuvat laadukkaat liikuntatilat ja rentoutumiseen erinomaisesti soveltuva talvipuutarha.

 

Lisätiedot

Jatke Uusima Oy: Eddy Sobott, eddy.sobott@jatke.fi

 

Lue aiheesta lisää Helsingin Sanomista >>