Hyppää sisältöön

Jatkeen kehittämä hotellihanke toi Suomen ensimmäisen Radisson REDin Helsingin ydinkeskustaan

Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK:n omistamalle kiinteistölle Kaisaniemen Vuorikatu 24:ssa on valmistunut kahdeksankerroksinen hotelli. Hotellihanke on Jatkeen kehittämä, ja Jatke Toimitilat Oy toimi myös hankkeen KVR-urakoitsijana. Hotelli avasi ovensa lokakuussa 2023, ja avajaisgaalaa juhlittiin 25.1.2024. Suomen ensimmäistä Radisson REDiä operoi S-ryhmän hotelliyhtiö Sokotel.

Suomen ensimmäinen Radisson RED valmistui huippupaikalle Kaisaniemen puiston ja Vuorikadun kulmaan lokakuussa 2023. Jatkeen rakentama, näyttävä uudisrakennus kätkee sisälleen 195 hotellihuonetta. Hotellissa on kahdeksan maanpäällistä ja kolme maanalaista kerrosta. Kerrosalaltaan rakennus on 7080 ja bruttoalaltaan 9544 neliömetriä.

Uuden hotellin paikalta purettiin vuonna 1966 valmistunut Ilmatieteen laitoksen Säätalo. Liike- ja toimistorakennuskäytön mahdollistava kaavamuutos tuli voimaan kesällä 2020. Hotellin rakentaminen saatiin rakennusluvan myöntämisen jälkeen käyntiin keväällä 2021.

Mäen päällä sijaitsevan rakennuksen on suunnitellut Anttinen Oiva Arkkitehdit. Hotellin ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat aula, ravintola ja keittiötilat, kaksi monikäyttötilaa ja liiketila. Ensimmäisen kerroksen leveistä kaari-ikkunoista avautuu upea näkymä ympäröivään puistoon ja pihakannelle.

Hotellihuoneet sijaitsevat kerroksissa 2–8. Fyra Oy:n suunnittelemassa sisustuksessa on panostettu rohkeaan designiin. Hotellihuoneiden tyylikkäät puupinnat yhdistyvät betoniseiniin, ja suurista ikkunoista avautuvat upeat näkymät puistoon, Puutarhakadulle tai koko rakennuksen läpileikkaavaan sisäpuolen taidevalokuiluun. Maanalaisiin kerroksiin on sijoitettu kuntosali, saunaosasto sekä tekniset tilat. Huoltopihalta on ajoyhteys Kluuvin huoltotunneliin.

Hankkeelle on myönnetty Gold-tason LEED-sertifikaatti. Sertifikaatti on tae siitä, että kohde on suunniteltu ja rakennettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Rakennuksen ympäristövaikutuksia minimoitiin muun muassa sijainnin, energiatehokkuuden, materiaalivalintojen ja sisäilman laadun osalta.

”Hanke oli Jatkeelle merkittävä. Näin keskeiselle paikalle saa harvoin olla kehittämässä uutta liiketoimintaa”, toteaa hankkeen kehityksestä vastannut Jatkeen kiinteistöjohtaja Jesper Lindgren.

”Voimme olla lopputuloksesta todella ylpeitä. Olemme rakentaneet Helsingin ydinkeskustaan näyttävän, korkeatasoisen ja tyylikkään hotellin, joka tulee houkuttelemaan matkustajia joka puolelta maailmaa. Hanke oli vaativa, ja kohtasimme matkan varrella myös monia ongelmia. Niistä jokainen saatiin lopulta ratkaistua jatkelaisten osaamisella ja työpanoksella yhteistyössä tilaajan kanssa. Haluan kiittää kaikkia projektissa mukana olleita ja tämän ainutlaatuisen hotellin rakentamisen mahdollistaneita jatkelaisia ja kumppaneita, sanoo Jatke Toimitilat Oy:n yksikönjohtaja Esa Rautanen.

Radisson RED Helsinki

Kuvat: SOK