Hyppää sisältöön

Jatkeen kehittämä hanke voitti Tampereen Ratapihankadun tontinluovutus- ja konseptikilpailun

Jatkeen kehittämä hanke voitti Tampereen Ratapihankadun tontinluovutus- ja konseptikilpailun

Tampereen kaupunki julkisti 2019 kilpailun tavara-aseman seudun kehittämisestä kaupungin elinvoimaisuuden lisäämiseksi.

”Kun kaupunki julkisti kilpailun, saimme todella nopeasti mukaan hienon yhteistyökumppaneiden joukon, joilla kaikilla on aito halu olla mukana kehittämässä uusien ja peruskorjattavien rakennusten kautta paitsi omaa toimintaansa myös alueen yhteisöllisyyttä ja vetovoimaa,” Jatke Pirkanmaa Oy:n toimitusjohtaja Jukka Hannus kertoo.

Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi 7.12.2020 tontinluovutus- ja konseptikilpailun ratkaisun sekä tavara-asemarakennuksen ja rautatieläisten asuinrakennuksen myynnin. Lopullisen päätöksen myynnistä tekee kaupunginvaltuusto tammikuun kokouksessaan.

Tamperelaisen toimitilarakentamisen lippulaiva

Toimitilakorttelin suurin käyttäjä on tamperelainen pörssiyhtiö Gofore Oyj. Yhtiön tarve kattaa noin puolet rakennettavan toimitilakorttelin kerrosalasta.

Myös Jatke Pirkanmaa Oy muuttaa valmistuvaan toimitilakortteliin.

”Hanke tulee täydentämään Tampereen keskusta-alueen kaupunkikuvaa merkittävästi. Lopputuloksesta tulee moderni, tämän päivän työelämään ja arjen vaatimuksiin soveltuva kokonaisuus, jossa laadukas rakentaminen, muotoilu ja ympäristövastuullisuus ovat avainasemassa. On myös erittäin hienoa, että saamme omat toimitilamme itse rakentamastamme kokonaisuudesta,” Jukka Hannus toteaa.

Tavara-aseman uusi elämä

Vanhan tavara-aseman korjaus- ja muutostyöt toteutetaan rakennusten alkuperäistä luonnetta kunnioittaen. Käsityöläispanimo Pyynikin Brewing Company suunnittelee ravintola-, myymälä- ja toimistotilojen sekä pienerien tuotannon tuomista rakennuksiin.

Kohteen sijoittaja A. Ahlsröm Kiinteistöt Oy, Jatke sekä alueen tulevat päävuokralaiset ovat mukana suunnittelussa alusta alkaen, mikä takaa laadukkaan ja toimivan lopputuloksen.

Lisätietoja:
Jukka Hannus, toimitusjohtaja, Jatke Pirkanmaa Oy, jukka.hannus@jatke.fi, puh. 050 593 6171
Hannu Anttonen, konsernijohtaja, Jatke Oy, hannu.anttonen@jatke.fi, puh. 040 520 9357