Hyppää sisältöön

Jatkeella käynnistyy iso peruskorjaushanke Helsingin keskustassa

Jatke Oy ja Kojamo Oyj ovat allekirjoittaneet sopimuksen Hämeentie 48 -nimisen asunto-osakeyhtiön peruskorjausurakasta. Työt käynnistyvät loppukesällä 2020 ja vuokrakodit Lumo Kodit Oy:lle valmistuvat keväällä 2022. Jatke toimii kohteen pääurakoitsijana.

 

Vuonna 1939 valmistunut asuin- ja liikekerrostalo käsittää kuusi asuinkerrosta, maanpäällisen liiketilakerroksen sekä kellarin ja ullakon. Peruskorjauksessa kaikkien asuntojen märkä- ja kuivatilat sekä keittiöt uusitaan vastaamaan tämän päivän asumismukavuutta. Myös asukkaiden yleis- ja varastotilat uudelleen järjestellään kellarikerroksessa. Lisäksi kohteen julkisivu ja ikkunat sekä talotekniikka uusitaan kokonaisuudessaan, jolloin asunto-osakeyhtiön energiatehokkuus paranee merkittävästi.

 

”Urakan käynnistymistä siirretään elo-syyskuun taitteeseen, jotta Hämeentien remontti saataisiin valmiiksi. Kohde on haastava sijaintinsa puolesta ilman katuremonttiakin. Tulemme rakentamaan keskellä tiivistä kaupunkimaisemaa. Jotta voimme varmistaa alueella liikkuvien henkilöiden turvallisuuden ja joustavan liikkumisen rakennusalueen ohitse, vuokraamme Helsingin kaupungilta katualuetta käyttöömme. Liikenteen sujuvuuteen rakennustyö Hämeentie 48:ssa ei tule vaikuttamaan”, kertoo Jatke Oy:n tuotantopäällikkö Pasi Siikaluoma.

 

Lisätiedot:

Pasi Siikaluoma pasi.siikaluoma@jatke.fi
tuotantopäällikkö, korjausrakentaminen
Jatke Oy, pääkaupunkiseutu