Hyppää sisältöön

Jatke Uusimaa rakentaa 109 uutta kohtuuhintaista kotia NAL Asuntojen nuorille asukkaille Kruunuvuorenrantaan

Havainnekuva Kruunuvuorenrannan asunnoista
Havainnekuva Kruunuvuorenrannan asunnoista

Jatke Uusimaa rakentaa kohtuuhintaisia asuntoja nuorille Kruunuhaanrantaan.

NAL Asunnot rakennuttaa Helsinkiin Kruunuvuorenrantaan 109 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa nuorille aikuisille. Viisikerroksisen kerrostalon rakentaminen alkaa huhtikuussa ja asuntojen on määrä valmistua loppusyksyllä 2022. Rakentamisesta vastaa Jatke Uusimaa Oy.

Suurin osa valmistuvista asunnoista on yksiöitä ja loput ovat kaksioita. Asuntojen koot vaihtelevat 27,5 m2:n ja 44,5 m2:n välillä.

Kohteen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy Ulla Saarisen toimiessa pääsuunnittelijana. NAL Asuntojen asukkaat ovat päässeet NALkoti 2.0 -hankkeen yhteydessä kommentoimaan talon piirustuksia ja ideoimaan esimerkiksi yhteistilojen sijaintia ja varustuksia.

Lämmitysmuotona kohteessa on ekologinen maalämpö.

Urbaania asumista saaristomaisemissa

Kruunuvuorenranta tarjoaa urbaania asumista saaristoluonnon keskellä, lyhyen matkan päässä keskustan palveluista. Tulevaisuudessa Kruunusillat-hankkeen myötä keskustasta pääsee Kruunuvuorenrantaan raitiovaunulla vartissa.

NAL Asuntojen Turunmankadulle valmistuva talo sijaitsee erinomaisella paikalla Haakoninlahdenpuiston vieressä, kivenheiton päässä tulevasta Kruunuvuorenrannan keskustakorttelista, johon sijoittuu pääosa alueen kaupallisista palveluista. Raitiovaunupysäkki tulee sijaitsemaan aivan talon edessä ja uimarantaan on lyhyt kävelymatka.

”Kohtuuhintaisten pienten vuokra-asuntojen kysyntä Helsingissä on valtava etenkin nuorten keskuudessa. Asuntojamme haetaan ennätyksellisen paljon. Iloitsemme siitä, että pääsemme rakentamaan lisää koteja Kruunuvuorenrannan nopeasti kasvavalle alueelle Jatkeen ammattimaisen porukan kanssa”, toteaa NAL Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Samuli Killström.

Haluamme rakentaa koteja, joissa on hyvä olla ja elää. Kruunuvuorenranta on jo kolmas kohde, jonka toteutamme yhteistyössä NAL Asuntojen kanssa. On jälleen mukava aloittaa hanke luotettavan kumppanin kanssa”, iloitsee Jatke Uusimaa Oy:n tuotantojohtaja Jarmo Lahtelin. 

NAL Asunnoilla on ennestään Kruunuvuorenrannassa Gunillantiellä 95 asuntoa.

NAL Asunnot Oy on yleishyödyllinen yritys, joka rakennuttaa ja vuokraa kohtuuhintaisia koteja nuorille aikuisille. Omistamme yli 2000 asuntoa pääkaupunkiseudulla ja muissa keskuksissa, joissa kohtuuhintaiselle vuokra-asumiselle on kysyntää. Rakennutamme vuokra-asuntoja korkotukilainoituksella sekä valtion erityisryhmien investointiavustuksilla. Tarjoamalla nuorille kohtuuhintaisia koteja tuemme heidän itsenäistymistään, työelämään siirtymistä ja ehkäisemme syrjäytymistä.

Jatke Uusimaa Oy on osa Jatke-konsernia, joka työllistää yli 300 henkilöä ja jonka liikevaihto on noin 300 M€. Etelä-Suomen alueella toimivaan konserniin kuuluvat lisäksi emoyhtiö Jatke Oy, Jatke Pirkanmaa Oy, Jatke Länsi-Suomi Oy ja Jatke Julkisivut Oy.

Samuli Killström, toimitusjohtaja, NAL Asunnot Oy
050 420 3964 / samuli.killstrom@nalasunnot.fi

Jarmo Lahtelin, tuotantojohtaja, Jatke Uusimaa Oy
040 560 0783 / jarmo.lahtelin@jatke.fi