Hyppää sisältöön

Jatke urakoi Suvelan Kirstinharjuun 190 uutta asuntoa

Espoon Asuntojen tähänastisista suurin kiinteistökehityskohde, Suvelan Kirstinharju, etenee. Espoon Asunnot Oy ja Jatke Uusimaa Oy allekirjoittivat urakkasopimuksen tiistaina 25.2.2020. Osoitteeseen Kirstintie 2 rakennetaan kolme pistetaloparia, joiden suunnittelusta vastaa palkittu Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy.

 

Espoon Asunnot toteutti alueen kaavamuutoshankkeen yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa. Ensimmäisenä liikkeelle lähtee Espoon Asuntojen kohde, kolmesta pistetaloparista muodostuva Kirstintie 2, jonka investoinnin arvo on 41 miljoonaa euroa.

Kirstintie 2:een valmistuvassa kerrostalokohteessa asuntojen koot vaihtelevat 31-neliöisestä yksiöstä 84-neliöiseen perheasuntoon. Asuntojen keskipinta-ala on 56 neliötä. Lisäksi kohteeseen tulee 73,5 neliöinen liiketila sekä koko korttelia palvelevat yhteispiha ja -kerhotila. Kohteessa on myös talopesula ja -sauna.

Rakentamisen on määrä alkaa keväällä 2020 ja kohde valmistuu syksyllä 2022. Kirstintie 2 toteutetaan ARAn 40 vuoden pitkällä korkotuella ja aikanaan tehtävissä asukasvalinnoissa noudatetaan ARAn asukasvalintakriteerejä.

 

Sopimuksen allekirjoitus. Alavasemmalta allekirjoittamassa Espoon Asunnot Oy:n Jaakko Kammonen ja Jatke Uusimaa Oy:n Timo Ruuskanen. Ylävasemmalta Espoon Asunnot Oy:n Timo Marttila, Rakennuttajatoimisto HTJ Oy:n Juhani Ristola, Jatke Uusimaa Oy:n Jarmo Lahtelin ja Espoon Asunnot Oy:n Pirjo Räihä.

Kirstintie on merkittävä kohde Jatke Uusimaalle ja Espoon Asunnoille

– Kirstintie on Espoon Asunnoille merkittävä investointi. Kaikkiaan korttelin purku-urakka, nyt käynnistyvän Kirstintie 2:n ja parhaillaan suunnitteilla olevan Kirstinharju 4:n rakentaminen nostavat investoinnin kokonaisarvon lähes 50 miljoonaan euroon, kertoo Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä.

Hankkeen merkittävyydestä Räihän kanssa samoilla linjoilla on rakentamisesta vastaavan Jatke Uusimaa Oy:n toimitusjohtaja Timo Ruuskanen:

– Tämä on meille merkittävä kohde ja vahvistaa edelleen Jatke Uusimaa Oy:n roolia yhtenä alueen suurimpana ARA-rakentajana. Pääkaupunkiseudulla on alueita, joissa on mahdollista vanhojen kerrostalojen purkaminen. Vanhaa on kyettävä uudistamaan, jotta voimme kehittää tiiviiseen kaupunkirakentamiseen uusia palvelu- ja asumismuotoja. Ajallisesti pitkä projekti parantaa entisestään myös yhtiön työ- ja tilauskantaa.

 

 

Lisätietoja

 

Espoon Asunnot Oy

Espoon Asunnot on Espoon suurin vuokranantaja ja Espoon kaupungin sataprosenttisesti omistama yhtiö, jonka liikevaihto on 139,6 M€. Asunnoissamme asuu yli 30 000 espoolaista. Vuosittain aloitamme keskimäärin 400 uuden kohtuuhintaisen asunnon rakennuttamisen.

Aiheesta muualla

Espoon asuntojen lehdistötiedote