Hyppää sisältöön

Jatke toteutti Bulevardi 31:n historiallisen muodonmuutoksen

Helsingin Bulevardi 31:ssä sijaitsevat Vanha ja Uusi kemia -rakennukset kokivat historiallisen uudistuksen. Jatke Toimitilat Oy toteutti Kojamolle Teknillisen korkeakoulun entisiin kemian laboratorio- ja opetustiloihin 77 uutta premium-tason Lumo-vuokrakotia, jotka valmistuivat lokakuun 2023 lopussa.

Vanhan kemianlaitoksen arvokiinteistöt ovat saaneet uuden elämän uniikkeina kaupunkikoteina. Kortteli on toiminut viimeksi Metropolia Ammattikorkeakoulun opetus- ja työtiloina. Päärakennus valmistui vuonna 1877. Punatiilinen Vanhan kemian laboratoriorakennus valmistui vuonna 1899, ja sitä laajennettiin vuonna 1921. Modernimpaa tyyliä edustava Uusi kemia rakennettiin sodan jälkeen vuonna 1949.

Neljäkerroksiseen Vanhaan kemiaan ja viisikerroksiseen Uuteen kemiaan valmistui lokakuussa 2023 yhteensä 77 huipputasoista asuntoa, joista suurin osa on kaksioita ja yksiöitä. Historiallinen oppilaitos kätkee sisälleen myös kaksi upeaa viiden huoneen ullakkohuoneistoa terasseineen. Osassa asuntoja on jopa yli neljän metrin huonekorkeus. Rakennusten ja kotien saneerauksessa pyrittiin säilyttämään talojen kulttuurihistoriallinen arvo ja tunnelma. Huolella valitut pintamateriaalit, esimerkiksi asuntojen kaunis tammiparketti, ovat laadukkaita, kestäviä ja ajattoman tyylikkäitä. Yhteisinä tiloina asukkaita palvelevat tilava sauna- ja oleskelutila, pesu- ja kuivaushuone sekä ulkoiluväline-, polkupyörä- ja irtaimistovarastot.

Työt alkoivat maaliskuussa 2022 purkuvaiheella, jossa kaikki kevyet väliseinät, kiinteistön vanha talotekniikka ja pintarakenteet purettiin betoni- tai tiilipinnoille. Vanhat välipohjarakenteet avattiin ja tyhjennettiin vanhoista muottilaudoista ja muusta rakennusjätteestä. Myös julkisivut kunnostettiin kauttaaltaan. Ullakon lisäkerroksen myötä kaikki yläpohjarakenteet uusittiin. Säästettäviä ja suojeltavia rakennusosia olivat ikkunat, tuulikaapit, aulatilat, portaikot sekä käytävät. Esimerkiksi käytävien vanhoja puu- ja metalliovia sekä valaisimia kunnostettiin ja asennettiin takaisin alkuperäisille paikoilleen.

Kiinteistön historiallista arvoa kunnioittavan saneeraushankkeen lopputulos on poikkeuksellisen upea.

Reima Liikamaa, yksikönjohtaja, Jatke Toimitilat Oy

”Bulevardi 31:n muodonmuutos on ainutlaatuinen. Kiinteistön historiallista arvoa kunnioittavan saneeraushankkeen lopputulos on poikkeuksellisen upea. Olemme ylpeitä siitä, että pääsimme toteuttamaan kauniita koteja aivan Helsingin keskustan ytimeen”, sanoo Jatke Toimitilat Oy:n yksikönjohtaja Reima Liikamaa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Talon ensimmäiset Lumo-kotien asukkaat ovat päässeet muuttamaan uusiin koteihinsa, ja palaute heiltä on ollut innostuneen positiivista. Kiitos ammattitaitoiselle kumppanille hyvästä yhteistyöstä”, Kojamon Rakennuttamisen yksikönjohtaja Toni Kankare toteaa.

Kiitos ammattitaitoiselle kumppanille hyvästä yhteistyöstä!

Toni Kankare, Rakennuttamisen yksikönjohtaja, Kojamo

Lisätiedot:

Reima Liikamaa, yksikönjohtaja, korjausrakentaminen, Jatke Toimitilat Oy
p. 040 842 8368, reima.liikamaa@jatke.fi

Tutustu lopputulokseen tarkemmin: https://lumo.fi/talot/Helsinki/Bulevardi-31