Hyppää sisältöön

Jatke Toimitilat ja työeläkeyhtiö Varma sopimukseen Keilaniemen Portin urakasta

Havainnekuva Keilaniemen portista

Jatke Toimitilat Oy ja Keskinäinen työeläkeyhtiö Varma ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen Espoon Keilaniemeen rakennettavasta Keilaniemen Portti -toimitilasta. Jatke Toimitilat Oy toimii kohteen projektinjohtourakoitsijana. Toimistokäyttöön rakennettavan, bruttoalaltaan noin 26 200 m2 rakennuksen rakennuslupapäätös on saatu, ja rakennustyöt käynnistyvät heinäkuun 2023 aikana. Kohde otetaan käyttöön syksyllä 2026.

Keilaniemen Portista tulee yksi Euroopan korkeimmista toimitilarakennuksista, jossa käytetään rungon keskeisenä materiaalina puuta. Keilaniemen maamerkiksi nouseva toimistorakennus kohoaa 57 metrin korkeuteen ja siinä on 14 maanpäällistä kerrosta sekä kaksi kellarikerrosta. Rakennuksen runko koostuu liimapuupilareista, betoni-CLT-liittolaatasta ja teräspalkeista. Julkisivun alumiinirunkoon kiinnitetään puuverhous. Rakennuksen muoto on suunniteltu maksimoimaan luonnonvalon pääsyn sisälle lattiasta kattoon ulottuvilla lasisilla ikkunoilla. Vuokrattavia tiloja on 12 kerroksessa yhteensä 17 700 kerrosneliötä. Keilaniemen Portin arkkitehtuurista vastaa arkkitehtitoimisto ARCO.

Keilaniemen Portti nousee Keilalahdentien varteen Kehä I:n ja Länsiväylän viereen. Se sijaitsee liikenteen solmukohdassa Raide-Jokerin päätepysäkin ja Keilaniemen metroaseman läheisyydessä. Rakennuksen kellaritiloihin ja ulkopihalle sijoitetaan yhteensä 400 polkupyöräpaikkaa. Rakennuksen katolle sijoitetaan aurinkopaneeleja ja viherkatto. Rakennuksesta tehdään muuntojoustava niin, että tiloja on helppo muuntaa käyttötarpeen muuttuessa. Keilaniemen Portille tullaan hakemaan BREEAM Excellent -ympäristösertifikaattia.

”Tavoitteemme on rakennuttaa ympäristöarvoiltaan Varman rakentamisen periaatteita noudattava toimitila Keilaniemeen, metro- ja raideliikenteen solmukohtaan. Olemme tyytyväisiä saadessamme Jatkeen kumppaniksemme tämän arkkitehtonisesti ainutlaatuisen Keilaniemen Portin toteuttamiseen”, Varman kiinteistökehitysjohtaja Sari Raunio sanoo.

”Keilaniemen Portin hanke on Jatke Toimitiloille erittäin merkittävä, etenkin nykyisessä markkinatilanteessa. Olemme todella iloisia siitä, että pääsemme toteuttamaan sitä Työeläkeyhtiö Varman kumppanina. Saavutimme hankkeen valmistelussa tilaajan asettamat tavoitteet tiiviin kehitysvaiheen tuloksena. Keilaniemen Portti on hieno jatkumo Jatkeen puurakentamisen ja yhteistoiminnallisen projektinjohtourakoinnin hankkeille. Toteutamme parhaillaan vastaavalla mallilla muun muassa puurakenteista Maatullin koulua Helsingin kaupungille”, Jatke Toimitilat Oy:n yksikönjohtaja Juho Varelius kertoo.