Hyppää sisältöön

Jatke rakentaa uuden palvelu- ja pysäköintilaitoksen Hämeenlinnaan

Jatke rakentaa uuden palvelu- ja pysäköintilaitoksen
Hämeenlinnaan

 

Jatke Oy on allekirjoittanut Hämeenlinnan Pysäköinti Oy:n kanssa urakkasopimuksen Asemanseudun palvelu- ja pysäköintilaitoksen rakentamisesta Hämeenlinnaan. Pysäköintitilat rakennetaan viiteen kerrokseen ja pysäköintipaikkoja on kaikkiaan 599 kpl. Pysäköintitilojen lisäksi kohteeseen toteutetaan 2 kpl liikehuoneistoja, joiden kokonaispinta-ala on yhteenlaskettuna n. 900m2. Hankeen kokonaislaajuus on 20 213 brm2 ja urakkasumma on hieman yli 15 miljoonaa euroa.  Jatke Oy toimii hankkeessa kokonaisurakoitsijana, tilaajan vastatessa kohteen suunnittelusta.

 

Julkisivu rakentuu paikallamuuratusta poltetusta tiilestä ja Corten teräksestä.

”Uusi palvelu- ja pysäköintilaitos on arkkitehtuurisesti monimuotoinen rakennus, joka istuu alueen kokonaisuuteen hyvin. Kohde toteutetaan paikallavalurakenteena holvien ollessa jälkijännitettyjä. Näyttävä julkisivu rakentuu paikallamuuratusta poltetusta tiilestä ja Corten teräksestä. Olemme aloitteet rakennustyöt pilaantuneiden maiden puhdistamisen osalta ja paalutustyöt käynnistyvät jo ennen juhannusta. Hanke valmistuu syyskuussa 2020”, toteaa Jatke Oy:n työpäällikkö Esa Rautanen.

 

”Aurinkoenergiaa hyödyntävä moderni laitos tulee palvelemaan sekä alueen kasvavaa asukaspysäköintitarvetta, pendelöijiä että lähialueen työpaikkapysäköintiä ja päivittäistavarakaupan asiakkaita. Kaikki autopaikat on varustettu moottorilämmityspistokkeilla ja sähköauton latausyksiköillä. Lisäksi monipuoliseen laitokseen tulevat tilat autopesulalle, rengasvarastolle, polkupyörien pysäköinnille sekä sähköavusteisten polkupyörien akkujen lataukselle. Tiloissa on myös mahdollisuus pyöräilyvarusteiden säilytykseen. Yhteistyö rakennushankkeen suunnittelun ja aloituksen osalta on toiminut erittäin hyvin arkkitehtitoimisto Inaro Oy:n ja rakennusyhtiö Jatke Oy:n kanssa”, kiteyttää Hämeenlinnan Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Kulmala.

 

Lisätietoja:

Esa Rautanen, työpäällikkö, Jatke Oy

puh. 040 848 1908, esa.rautanen@jatke.fi