Hyppää sisältöön

Jatke rakentaa Powerin suurmyymälän Vantaan Tammistoon

Jatke Toimitilat Oy ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ovat sopineet kodintekniikkaketju Powerin suurmyymälän rakentamisesta Vantaan Tammistoon. Tammiston Kauppatie 7 C:hen valmistuva, kooltaan lähes 8300 brm2:n liiketila valmistuu kesällä 2024.

Powerin uusi liiketila täydentää erinomaisesti Tammiston alueen suurmyymälöiden ja erikoisliikkeiden keskittymää. Tammiston keskeinen sijainti pääkaupunkiseudun tärkeimpien kulkuväylien varrella tekee myymälästä helposti saavutettavan. Kaksikerroksisen liikerakennuksen ensimmäiseen kerrokseen tulee myymälä aputiloineen, ja toinen kerros on varattu toimistotiloille. Suurmyymälässä toteutuvat useat energiatehokkaat ratkaisut. Tuleva rakennus yltää korkeimpaan energiatehokkuusluokkaan A, mikä vaatii rakennusteknisten ratkaisujen lisäksi myös omaa energiantuotantoa. Rakennukseen on tulossa viherkatto ja aurinkopaneelit vesikatolle sekä maalämmitys ja -viilennys. Kohde tullaan tekemään myös taksonomian mukaiseksi.  

”Meille tehokkuus on yksi toimintamme kulmakivistä, sillä se mahdollistaa lupauksemme tarjota tuotteet asiakkaalle halvimpaan hintaan. Uusi myymälä näyttää esimerkkiä siinä, miten voimme viedä tehokkaan ajattelun myös rakentamiseen ja myymälöiden energiaratkaisuihin”, Power Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha-Mikko Saviluoto kertoo.  

”On erittäin hienoa, että olemme saaneet kehittää hanketta yhteistyössä Ilmarisen ja Powerin kanssa. Lopputuloksessa tulevat toteutumaan useat elinkaaritehokkaat ratkaisut. Haemme kohteelle kestävästä kehityksestä kertovaa LEED Gold -tason sertifikaattia, joka edellyttää esimerkiksi energiatehokkaita ratkaisuja ja ympäristövaikutusten minimointia”, toteaa Jatke Toimitilat Oy:n toimitusjohtaja Antti Raunemaa.

”Hanke täyttää erinomaisesti Ilmarisen kiinteistösijoitusstrategian periaatteet tuottavana ja turvaavana sijoituskohteena pitkäaikaisella vuokrasopimuksella Powerin kanssa. Jatkamme systemaattista työtä saadaksemme lisää LEED-sertifioituja kohteita, ja tämä on osa sitä. Tavoitteenamme on, että kaikki kiinteistömme ovat LEED-sertifioituja. Kohde on tärkeässä osassa kiinteistösalkkumme muuntamista taksonomian mukaiseksi. Samalla saamme olla mukana kehittämässä Tammiston alueen tarjontaa ja toimintaa”, Ilmarisen rakennuttajapäällikkö Niina Nurminen sanoo.

Lisätiedot:
Jatke: hankekehitysjohtaja Mikko Halme, puh. 040 752 0574/ mikko.halme@jatke.fi

Ilmarinen: rakennuttajapäällikkö Niina Nurminen, puh: 050 574 7491/ niina.nurminen@ilmarinen.fi

Power: toimitusjohtaja Juha-Mikko Saviluoto, Power Finland Oy, puh. 040 047 3378

Jatke on suomalainen, yksityisomisteinen rakennusalan konserni. Rakennamme ja korjaamme pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Turun alueilla koteja ja työpaikkoja, joissa on hyvä olla ja elää. Meillä työskentelee noin 380 rakennusalan ammattilaista. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 339 miljoonaa euroa. Lisätiedot: www.jatke.fi

Power Finland kuuluu Power International AS -konserniin, joka omistaa Power-ketjut Norjassa, Tanskassa, Suomessa sekä Ruotsissa. Pohjoismainen keskusvarasto sijaitsee Ruotsissa. Konsernin liikevaihto on lähes 1,5 miljardia euroa. Power-ketju perustuu äärimmäiseen kustannustehokkuuteen ja sen tavoitteena on tarjota asiakkaalle myymälöissä aina sama hinta kuin Power.fi-nettikaupassa. Suomessa on yli 40 Power-myymälää. 

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Edistämme parempaa työelämää ja näin autamme asiakkaitamme menestymään. Kaikkiaan vastaamme noin 1,1 miljoonan ihmisen eläketurvasta. Eläkevastuiden katteena on yli 56 miljardin euron sijoitusvarallisuus. Lisätietoja: www.ilmarinen.fi.