Hyppää sisältöön

Jatke rakentaa Postille yhden Suomen suurimmista varastoista

Havainnekuva Transvalin varastosta. Arkkitehtitoimisto Siltanen ja Laakso Oy

Jatke Toimitilat Oy on sopinut Postin kanssa 35 000 brm2 varaston rakentamisesta Järvenpäähän.

Posti tiedotti 12.9.2023 investoivansa merkittävästi varastoliiketoimintaansa rakennuttamalla yhden Suomen suurimmista varastoista Järvenpäähän. Jatke Toimitilat Oy toimii hankkeen KVR-urakoitsijana.

Varasto- ja sisälogistiikan markkinajohtaja Transvalin käyttöön vaiheittain rakennettavan varaston ensimmäisen osan arvioidaan olevan valmis käyttöön keväällä 2025. Mahdolliset seuraavassa vaiheessa toteutettavat osat huomioidaan jo ensimmäisessä vaiheessa rakentamalla tontille muun muassa painopenkkoja. Myös rakennuksen korkeusaseman määrityksessä huomioidaan tulevat vaiheet ja niiden kustannustehokas toteutus.

”Järvenpäähän on nousemassa moderni, vastuullinen ja tilatehokas varasto erinomaisten kulkuyhteyksien päässä. Hienoa päästä toteuttamaan tämä hanke yhteistyössä Jatke Toimitilojen kanssa”, kertoo Jarkko Ämtö, joka vastaa Postin kiinteistöistä.

Rakentamisessa huomioidaan modernin, vastuullisen varaston energiatehokkuus ja hiilidioksidipäästöt. Kohteeseen haetaan ympäristötavoitteiden asettamista, suunnittelua ja rakentamista ohjaavaa BREEAM-sertifikaattia. Rakennuksen lämmityksessä hyödynnetään maalämpöä ja sähkön tuotannossa aurinkoenergiaa.

”Transvalin käyttöön tuleva varasto on mittakaavassaan Suomen suurimpia. Olemme toteuttaneet vastaavia, vaativia logistiikkahankkeita esimerkiksi Tuusulan Logitrille, ja parhaillaan rakennamme Logicentersille logistiikkakeskusta Vantaalle. Olemme erittäin iloisia, että pääsemme nyt rakentamaan tiloja yhdessä Postin kanssa”, kertoo Jatke Toimitilat Oy:n yksikönjohtaja Esa Rautanen.

Transvalin käyttöön tuleva varasto on mittakaavassaan Suomen suurimpia. Olemme toteuttaneet vastaavia, vaativia logistiikkahankkeita esimerkiksi Tuusulan Logitrille, ja parhaillaan rakennamme Logicentersille logistiikkakeskusta Vantaalle.

Esa Rautanen, yksikönjohtaja, Jatke Toimitilat Oy