Hyppää sisältöön

Jatke rakentaa Porvooseen K-Citymarketiin, hotellin ja asuntoja

Kesko käynnistää Porvoon uuden K-Citymarketin rakentamisen. Samaan korttelikokonaisuuteen Porvoon Länsirannalle rakennetaan myös hotelli ja asuntoja. Jatke Toimitilat Oy toimii hankkeen projektinjohtourakoitsijana ja pääurakoitsijana. Projektinjohtourakkaan sisältyy pilaantuneiden maiden poisto, maanrakennus ja rakennettavan rakennuksen rakennus- ja talotekniikkatyöt. Asunnot toteuttaa Jatke Uusimaa Oy. Rakennustyöt päästään aloittamaan toukokuussa 2024, ja kokonaisuuden arvioidaan valmistuvan vuoden 2027 keväällä.

Porvoon Taidetehtaan vieressä sijaitsevalle alueelle rakennetaan kokonaisuus, joka sisältää uuden K-Citymarketin, noin 50 asuntoa sekä 51-huoneistoisen hotellin. Kesko vuokraa tilat hotellille. Jatke Uusimaa omistaa asunnot ja vastaa niiden myymisestä. Rakennus on 5-kerroksinen, ja sinne sijoitetaan usean eri käyttötavan tiloja. Omalle tontilleen rakennettava hybridirakennus käsittää K-Citymarketin päivittäis- ja käyttötavarakaupan suuryksikön, maanalaisen pysäköintihallin, kaupan lastauspihan, asuntoja sekä hotellin. Hybridirakennuksen kerrosala on noin 17 000 neliömetriä ja kokonaisala noin 24 400 neliömetriä. K-Citymarketin pinta-ala on noin 8 000 neliömetriä. Suunnitelmat on laatinut Kauto Nikulainen Arkkitehdit Oy pääsuunnittelijanaan arkkitehti Jukka Kauto.

Hankkeelle haetaan korkeasta ympäristösuorituskyvystä kertovaa BREEAM Very Good -tason sertifikaattia. Lisäksi kohteeseen on tehty rakennuksen ilmastoselvitys. Hankkeelle tavoitellaan EU-taksonomian mukaisuutta ilmastonmuutoksen hillintä -ympäristötavoitteen Uusien rakennusten rakentaminen -kriteeristön mukaisesti. 

”Hankkeemme käynnistyminen on todella merkittävä askel Taidetehtaan alueen palveluiden kehittämiselle. Porvoon uusi K-Citymarket on ollut todella odotettu ja sitä on valmisteltu pitkään, jopa parikymmentä vuotta. Hankkeemme myötä voimme tiiviissä yhteistyössä Taidetehtaan muiden toimijoiden kanssa tarjota erittäin vetovoimaisen kohteen kaikille porvoolaisille”, sanoo Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Mika Sivula.

”On hienoa saada hanke käyntiin pitkän kehitysvaiheen jälkeen. Hankalassa rakentamisen suhdannetilanteessa on mukava päästä kertomaan myös positiivisia uutisia ja työllistämään alan osaajia”, kertoo Jatke Toimitilat Oy:n toimitusjohtaja Antti Raunemaa.

”Olen todella tyytyväinen, kun hanke on nyt saatu vaiheeseen, jossa pääsemme aloittamaan rakennustyöt tontilla. Saamme rakentaa paraatipaikalle Porvoo jokirantaan koteja, joissa on hyvä olla ja elää. Uskon, että upeisiin maisemiin, hyvien palvelujen äärelle valmistuvat asunnot herättävät paljon kiinnostusta. Asunnot tulevat valmistumaan samaan aikaan kun uusi K-Citymarket avataan”, kertoo Jatke Uusimaa Oy:n toimitusjohtaja Janne Mönkkönen.