Hyppää sisältöön

Jatke Rakentaa: logistiikkakeskus Tuusulassa

OP Kiinteistösijoitus Oy:n hallinnoimat pääomarahastot rakennuttavat Logitri Oy:lle lähes puoli kilometriä pitkän ja laajuudeltaan noin 31 000 neliömetrisen logistiikkakeskuksen Tuusulaan. Jatkeen kehittämä hanke on käynnistynyt alkutalvesta 2017 ja projekti rakentuu kahdessa vaiheessa. Jatke Oy toimii kohteen KVR-urakoitsijana. Rakennushankkeen kokonaisarvo tontteineen on yli 40 miljoonaa euroa.

Reiluun vuoteen mahtuu monta tilannetta, joissa Jatkeen joustavuus on ollut eduksi sekä rakennuttajalle että käyttäjälle. Suunnitelman mukaisesti hallin rakentaminen jakautui kahteen vaiheeseen, mutta työmaan näkökulmasta vaiheita on ollut aikataulullisesti useampi.

Asiakkaan tarpeet tehdään todeksi ammattimaisella suunnittelulla

Janne Virtanen j(vas.) ja Marko Luokkanen Logitrin työmaalla syyskuussa 2018.

”Ensimmäinen vaihe eteni erittäin hyvin.
Toisen vaiheen käynnistyminen toi muutoksia suunnitelmiin kuten talotekniikkaan, mikä luonnollisesti kiristi koko projektin aikatauluja. Käyttäjän tarpeen mukaan saimme aikaistettua
ensimmäisen vaiheen rakentamista ja luovutusta hieman kohteesta riippuen 1-2 kuukautta etuajassa. Lisäksi saimme hyvällä suunnittelulla toiseen vaiheeseen kuuluneen pakkaamon luovutuksen ajoitettua samaan käyttöönottovaiheeseen.

Hankkeen edetessä tarkennuksia tulee väistämättä. Hyvänä esimerkkinä ensimmäisen ja toisen vaiheen lattiarakenteet. Ensimmäisen hallin lattia on maanvarainen kuitubetonilattia, kun toinen halli on rakennettu perinteisenä kantavana paalulaattana. Rakentamisen näkökulmasta näiden kahden rakennustavan ero oli karkeasti noin 14 viikkoa.
Jos jotkut rakennusvaiheet vievät suunniteltua kauemmin, pitää aikataulu ottaa joissakin toisissa työvaiheissa kiinni. Mielestäni olemme koko työporukalla onnistuneet erinomaisesti toteuttamaan hanketta rakennuttajan ja käyttäjän toiveet huomioiden ja mikä tärkeitä – annetussa aikataulussa” toteaa vastaava työnjohtaja Janne Virtanen.

 

Logitrin työmaalta tavoitimme myös rakennusmies Marko Luokkasen, joka on ollut Jatkeella kohta neljä vuotta. Marko toimii työmaalla myös työsuojeluvaltuutettuna. Hän kehuu varauksetta työmaalla olevaa yhteishenkeä ja työntekemisen tahtia.

”Kun kaikki tietävät omat tehtävänsä ja hankkeen tavoitteet, ei kenenkään tarvitse seisoa tumput suorina. Meillä on kasassa hyvä porukka. Vastuuntuntoinen, rutinoitunut ja sopivasti oma-aloitteinen. Olen elämäni aikana nähnyt niin monta rakennusprojektia ja tiedän kokemuksesta, ettei aina näin ole. Tällaiselle työmaalle on kiva tulla aamulla töihin. Jopa niin kiva, että kesäloman viimeisellä viikolla kaipasi jo hieman töiden aloittamista” Marko naurahtaa.

Hanke Logistiikkakeskus
Koko 31 000m²
Rakennusaika 4/2017 – 11/2018
Jatke Oy KRV-urakoitsija
Rakennuttaja OP-kiinteistökehitys Oy
Käyttäjä Logitri Oy
Tapaturmat (vaihe1 ja vaihe2) 4/0
Hankkeen erityispiirteet Laajuus ja vaiheittainen käyttöönotto