Hyppää sisältöön

Jatke rakentaa Lidl -ketjulle Suomen ensimmäisen ekomyymälän

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jatke Oy ja Lidl Suomi Ky ovat allekirjoittaneet 11.9.2019 KVR-urakkasopimuksen Lidl Vantaan Vapaalan päivittäistavaramyymälän rakentamisesta. Rakennushanke on käynnistynyt ja Suomen ensimmäisen Lidl-ekomyymälän avajaisia vietetään syksyllä 2020.

Ekomyymälästä tulee asiakasystävällinen, valoisa ja Lidl -konseptin mukainen. Ekomyymälä -ajattelu toteutuu erityisesti rakentamisen kautta. Myymälässä varaudutaan aurinkojärjestelmän käyttöönottoon ja se suunnitellaan sekä toteutetaan kokonaisuudessaan BREEAM-konseptia noudattaen. BREEAM on englantilainen ekotehokkaiden kiinteistöjen luokitusjärjestelmä, joka ohjaa rakennuksen suunnittelua, rakentamista, materiaaleja ja käyttöä. Ympäristöystävällisinä toimina rakentamisessa ovat mm. kotimaiset rakennusmateriaalit sekä rakennusjätteen kierrättäminen vähintään 60 prosenttisesti.

”Lidl on palkannut hankkeeseen valvojan, joka vastaa ja valvoo, että suunnittelu ja rakentaminen tapahtuvat sertifikaatin  mukaisesti. Tavoittelemme tässä kohteessa BREEAM-tasoa very good. Jatke-konserni rakentaa tällä hetkellä useita Lidl-myymälöitä myös muilla liiketoiminta-alueillaan. Nyt saatu Vapaalan urakka jatkaa yhteistyötämme myös pääkaupunkiseudulla jo aiemmin rakennettujen kahden Lidl-uudisrakennuksen ja yhden saneerauskohteen lisäksi”, toteaa Jatke Oy:n tuotantopäällikkö Pasi Siikaluoma.

”Vapaalan ympäristösertifioitu myymälä on meille pilottiprojekti, jolla haemme kokemusta ja ​näkemystä myymäläkonseptimme kehittelyyn. BREEAM-sertifikaatti antaa meille selkeät raamit, kuinka voimme huomioida ympäristön vielä paremmin myymälää rakentaessa”, Lidlin kiinteistöpäällikkö Toni Koskinen kertoo.

Lisätiedot:

Lidlin viestintä: Katja Kuikka, p. 09 2345 6400, media@lidl.fi.
​​​Jatke Oy: Pasi Siikaluoma, p. 040 743 9793, pasi.siikaluoma@jatke.fi

Lidl on yksi Euroopan suurimmista päivittäistavaraketjuista. Lidlin konseptin ydin on parhaan hinta-laatusuhteen tarjoaminen asiakkaille iloisesti palvellen. Suomessa viime vuosina vauhdikkaasti kasvaneessa organisaatiossa työskentelee 5300 henkilöä. 183 myymälän verkosto ulottuu Hangosta Sodankylään ja tavarantoimitukset myymälöihin hoidetaan Janakkalassa, Järvenpäässä ja Laukaassa sijaitsevista jakelukeskuksista. Lisätietoa tuotteista, ajankohtaisista tarjouksista osoitteessa lidl.fi. Lisätietoja yrityksestä osoitteessa corporate.lidl.fi.

Lue lisää Lidlin ekomyymälä -ajattelusta: https://corporate.lidl.fi/vastuullisuus/ympaeristoe/rakentaminen