Hyppää sisältöön

Jatke rakentaa koteja Tampereen Raholaan

Jatke Pirkanmaa Oy ja asuntokehitysrahasto Evli Residential II Ky ovat sopineet 41 asunnon rakentamisesta Tampereen uudelle Raholan asuinalueelle. Asunto Oy Tampereen Raholan Lumon rakennustyöt alkavat loppuvuonna 2023. Kohde on valmis ottamaan uudet asukkaat vastaan keväällä 2025. Jatke Pirkanmaa toimii hankkeen KVR-perustajaurakoitsijana.

Raholan entiselle teollisuusalueelle on nousemassa vehreä ja puistomainen uusi asuinalue. Kohteen sijainti on ihanteellinen: Tesoman uudet kaupalliset palvelut ja raideliikenteen seisake ovat kivenheiton päässä, lisäksi Tohloppi-järven ulkoilureitit ja uimarannat ovat kävelymatkan etäisyydellä.

Osoitteeseen Kolismaankatu 53 valmistuva Raholan Lumo on yksiportainen, viisikerroksinen 41 kodin asuintalo. Kohteen huoneistoala on 1542 hum2, lisäksi asukkaita palvelevat kerhotila sekä tontin kolmen muun asunto-osakeyhtiön kanssa yhteiset piharakennukset. Piharakennuksiin toteutetaan sauna, pesula, kuivaushuone ja polkupyörävarasto. Lisäksi yhteiseen käyttöön tulevat sisäpihan suojaisat ja viihtyisät viher-, leikki- ja oleskelualueet. Korttelin pysäköinti toteutetaan keskitetysti omalla erillisellä tontillaan.

Raholan Lumon energialuokka tulee olemaan A. Kohteen lämmitys toteutetaan uusiutuvilla energiaratkaisuilla. Lisäksi kerrostalon vesikatolle on tulossa aurinkovoimala. Piharakennuksiin ja autokatoksiin tulee viherkatot. Hankkeesta laaditaan Jatkeen vastuullisuustavoitteiden mukainen hiilijalanjälkilaskenta.

”On hienoa, että pääsemme aloittamaan yhdessä Jatkeen kanssa kehitetyn kohteen rakentamisen. Raholan Lumo täydentää hyvin rahaston tämänhetkistä 10 kohteen asuntoportfoliota.  Toimintamme perustuu vahvaan kumppanuuteen urakoitsijoiden kanssa, ja olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön”, sanoo Evlin sijoitusjohtaja Tero Tuominen.

”Olemme iloisia, että pääsemme yhdessä Evlin kanssa rakentamaan Raholan uutta asuinaluetta. Hanke korostaa vahvasti energiatehokkaita ratkaisuja ja tarjoaa kestäviä asumisen ratkaisuja tulevaisuuden tarpeisiin. Meille on tärkeää olla rakentamassa koteja, joissa on hyvä asua ja elää”, kertoo Jatke Pirkanmaa Oy:n projektipäällikkö Tuomas Nieminen