Hyppää sisältöön

Jatke rakentaa asumisoikeus- ja Hitas-koteja Verkkosaareen

Jatke Uusimaa Oy ja Asuntosäätiö ovat sopineet 38 asumisoikeusasunnon ja 32 Hitas-asunnon rakentamisesta kokonaisurakkana Helsingin Kalasatamaan, merelliseen ja urbaaniin Verkkosaareen. Lisäksi kohteen välittömään läheisyyteen nousee Jatkeen omaperusteinen, Hitas-hankkeena toteutettava 64 kodin asuinkerrostalo. Rakennustyöt alkavat välittömästi, ja kodit ovat valmiita ottamaan uudet asukkaat vastaan kesällä 2025.

Verkkoneula 4 on Asuntosäätiön pitkäaikaisella korkotukilainalla toteuttama ARA-hanke. Yhdeksänkerroksisen, yksiporrashuoneisen talon kodit ovat asumisoikeusasuntoja. Kohteeseen valmistuu yhteensä 38 asuntoa, joiden keskipinta-ala tulee olemaan 54,5 m2. Asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin, joihin kaikkiin kuuluu lasitettu parveke. Jyrkkä vinokatto luo talon asuntoihin modernit pohjaratkaisut. Koko kohteen kerrosala tulee olemaan 3370 m2.

Viereiselle tontille, osoitteeseen Kalasatamankatu 32, rakentuu Asuntosäätiön Hitas-hanke Asunto Oy Helsingin Capella. Kahdeksankerroksisen, yksiporrashuoneisen talon kodit ovat omistusasuntoja. Capellaan valmistuu yhteensä 32 kotia, joiden koot vaihtelevat yksiöistä viiden huoneen perheasuntoihin. Asuntojen keskipinta-ala tulee olemaan 65,0 m2. Helsingin Capellan kerrospinta-ala tulee olemaan 3414 m2.

Molempien kohteiden asukkaat pääsevät nauttimaan viher-, leikki- ja oleskelualueista yhteisellä korttelipihalla. Asukkaiden autopaikat sijaitsevat pihakannen alle valmistuvassa yhteisessä parkkihallissa, jossa kolmasosa paikoista on varustettu sähköauton latauspisteillä. Imujätekeräyksessä on huomioitu monipuoliset lajittelumahdollisuudet, lisäksi asukkaiden käytössä on koko korttelin yhteinen kierrätyshuone.

”Verkkosaari on yksi Helsingin uusista ja vetovoimaisista asuinalueista ja on hienoa, että Asuntosäätiö pääsee rakennuttamaan alueelle uusia kohtuuhintaisia asuntoja. A-energialuokan uudiskohteemme tukevat mainiosti tavoitettamme kehittää kohtuuhintaisia sekä kestäviä asuinympäristöjä”, kertoo Asuntosäätiön rakennuttamisjohtaja Turkka Keravuori.

Samalle alueelle, osoitteeseen Verkkoneula 6, nousee myös Jatkeen omaperusteinen Hitas-kohde Asunto Oy Helsingin Sara. Kymmenkerroksiseen, kaksiporrashuoneiseen taloon valmistuu 64 omistusasuntoa. Helsingin Sara tarjoaa kompaktien kotien lisäksi myös avarampia perheasuntoja, joissa on enimmillään jopa neljä makuuhuonetta.  Asumismukavuutta lisäävät laadukkaat materiaalit, viihtyisät lasitetut parvekkeet ja kaunis sisäpiha.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että pääsemme yhdessä Asuntosäätiön kanssa rakentamaan Verkkosaaresta houkuttelevaa asuinympäristöä. Hanke on laajuudeltaan merkittävä, ja alkavat hankkeet ovat tämänhetkisessä asuntorakentamisen suhdannetilanteessa aina tervetulleita. Meille on tärkeää olla rakentamassa koteja, joissa on hyvä asua ja elää, ja jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin ja elämäntilanteisiin”, kertoo Jatke Uusimaa Oy:n toimitusjohtaja Janne Mönkkönen.