Hyppää sisältöön

Jatke rakentaa Ammattiopisto Varialle uudet tilat Vantaan Vehkalaan

Havainnekuva Varian Vehkalan toimipisteestä

Jatke Oy ja Vantaan kaupungin omistama VTK Kiinteistöt Oy ovat sopineet Vantaan Ammattiopisto Varian uuden toimipisteen rakentamisesta Vantaan Vehkalaan. Hanke toteutetaan projektinjohtourakkana tavoite- ja kattohinnalla. Rakennusaika on 26 kuukautta, ja rakennustyöt käynnistyvät heti.

Osoitteeseen Vehkalantie 6 toteutettavan uudisrakennuksen laajuus on noin 24 250 brm2. Koulurakennuksen tontin pinta-ala on noin 56 000 m2. Rakennus on pääosin 3-kerroksinen ja osittain 4-kerroksinen ammattioppilaitos, jossa sisäpihan puolella on 1-kerroksisia korkeita hallitiloja. Valmistuttuaan oppilaitos palvelee 2 130 opiskelijaa ja noin 225 henkilökunnan jäsentä.

”Hanke on Jatkeelle merkittävä. Varian uudet tilat rakennetaan palvelemaan erilaisiin ammatteihin opiskelevien monenlaisia tarpeita. On erityisen hienoa päästä toteuttamaan oppimisympäristöä ammattikoululaisille. Hanke on hyvä jatkumo mittaville koulu- ja päiväkotihankkeillemme Helsingin Pasilassa ja Maatullissa sekä Espoon Viherkalliossa”, kertoo Jatke Toimitilat Oy:n toimitusjohtaja Antti Raunemaa.

”Varia Vehkalan toimipisteen rakentaminen on osa laajempaa Ammattiopisto Varian toimitilaverkon kehitystä. Siksi on tärkeää, että Jatke pääsee aloittamaan työt nopeasti ja mahdollistaa siten osaltaan seuraavienkin kohteiden kehittämistyön jatkumisen. Toimipisteen suunnittelun tavoitteina näkyvät ympäristövastuu, käyttäjälähtöisyys ja muunneltavuus pitkällä tähtäimellä ja näen, että Jatkeen arvot tukevat näitä tavoitteita”, sanoo VTK Kiinteistöt Oy:n Marko Salmela.

Varian Vehkalan toimipisteen opetustilat tulevat palvelemaan sosiaali- ja terveysalan, sähkö- ja automaatioalan, tieto- ja tietoliikennetekniikka-alan sekä auto-, lentokone- ja logistiikka-alan opiskelijoita. Sisäpihan alue rakennetaan yhtenäisenä, tasaisena kenttänä, joka on pääosin asfalttia, ja sitä käytetään auto-, lentokone- ja logistiikka-alan opetustoimintaan raskaan liikenteen, työkoneiden ja lentokoneiden ajoharjoittelu- ja pysäköintialueena.

Sisätiloihin rakennetaan liikuntasali ja kuntosali puku- ja pesutiloineen, lisäksi etupihalle tulee ulkoliikuntavälineitä ja peliareena. Aulatilojen yhteyteen tulee kahvio, ruokasali ja keittiö. Koulun valmistuskeittiö toimii myös Vantaan valmius- ja aluekeittiönä, jossa tullaan valmistamaan päivittäin noin 3 000 ruoka-annosta.

Rakennuksen hallitilojen, lippojen ja pihakatosten päälle rakennetaan viherkattoja ja 3. kerroksen katolle sijoitetaan aurinkopaneeleja. Piha-alueelle sijoitetaan maalämpökaivoja. Maalämpöjärjestelmän tavoitellaan kattavan 50 % rakennuksen lämmönkulutuksesta. Rakennus sijaitsee lentomeluvyöhykkeellä. Ulkovaipan äänitasoerovaatimus perustuu Finavian voimassa olevaan ympäristölupaan.

Rakennusurakkaan kuuluu myös paikoitusalueen toteuttaminen. Suurin osa pysäköintipaikoista sijoitetaan tontin ulkopuoliselle, noin 20 000 m2:n kokoiselle alueelle Vehkalantien länsipuolelle. Pääosin asfalttipintaiselle alueelle tulee 406 autopaikkaa ja 214 mopopaikkaa.