Hyppää sisältöön

Jatke peruskorjaa Espoonlahden terveysaseman

Jatke Toimitilat Oy toteuttaa Espoon kaupungin Tilapalveluille Espoonlahden terveysaseman kattavan peruskorjauksen. Peruskorjauksen yhteydessä vuonna 1991 valmistunut terveysasema uudistuu erityisesti sisätilojen ja talotekniikan osalta. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen käyttöön tulevan terveysaseman peruskorjaus on alkanut syyskuussa 2023. Uudistetut tilat valmistuvat vuoden 2024 joulukuussa ja avautuvat asiakkaiden käyttöön toukokuussa 2025.

Peruskorjauksen yhteydessä terveysaseman talotekniikka uusitaan kokonaisuudessaan vastaamaan nykyajan ilmanvaihdon vaatimuksia. Rakennukseen lisätään maalämpöjärjestelmä ja vesikatolle on tulossa myös aurinkopaneelit. Ilmanvaihtokonehuonetta ja jätehuonetta laajennetaan ja rakennukseen lisätään tuulikaappi sekä poistumisportaat ja pyöräsuoja. 

Nykyiset julkisivut puhdistetaan ja ikkunat uusitaan tai kunnostetaan. Ulkoalueilla uusitaan kaikki piharakenteet. Vanhat salaojat uusitaan osittain, niiden lisäksi toteutetaan uutta salaojitusta sekä teknisiä liitoksia.

Myös esteettömyys on huomioitu peruskorjauksessa. Ambulanssikuljetuksia varten tehdään oma potilassisäänkäynti, ja kahvioravintolalle lisätään terassialue portaineen ja luiskineen. Sisäänkäyntien eteen lisätään ulkokatoksia. Peruskorjauksen myötä myös kiinteistön molempien hissien kulku laajennetaan ulottumaan toisen kerroksen tiloihin, jolloin esteetön liikkuminen on mahdollista kaikissa asiakaskerroksissa myös hissien huoltotöiden aikana.

Hankkeessa yhdistyvät hyvä suunnittelu sekä ammattitaitoinen suunnitelmien mukainen toteutus.

Reima Liikamaa, yksikönjohtaja, Jatke Toimitilat Oy

”Espoon kaupunki on määritellyt kohteen korjausasteen erinomaisesti. Hankkeessa yhdistyvät hyvä suunnittelu sekä ammattitaitoinen suunnitelmien mukainen toteutus, joilla varmistamme yhdessä terveelliset ja turvalliset tilat Espoonlahden terveysaseman asiakkaille”, kertoo Jatke Toimitilojen korjausrakentamisen yksikönjohtaja Reima Liikamaa.

”Voimme tarjota pian espoonlahtelaisille peruskorjatun ja toimivan terveysaseman, jonka korjaushankkeessa on huomioitu myös uusiutuvien energiamuotojen avulla hiilineutraali Espoo 2030 -tavoitteet”, Espoon kaupungin Tilapalvelujen toimitusjohtaja Maija Lehtinen sanoo.

”Peruskorjauksen suunnitteluvaihe on ollut innostava ja tilojen toiminnallisuus on pyritty huomioimaan asiakastyötä ajatellen parhaalla mahdollisella tavalla”, kertoo Kaisa Kivistö, johtava ylilääkäri, Etelä-Espoon terveysasemat.