Hyppää sisältöön

Jatke osana voittavaa suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailua Lempäälässä

Jatke Pirkanmaa Oy on mukana yhtymässä, joka voitti Lempäälän kuntakeskuksen suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun. Kilpailulta toivottiin uusia näkemyksiä laadukkaan ja kiinnostavan rakentamisen toteuttamiseen Lempäälän keskustaan. Yhteistyössä Jatkeen kanssa mukana ovat: TA-Asumisoikeus Oy, Lempäälän Vuokrakodit Oy ja Kiinteistö Oy M2-Kodit. Lisäksi Jatke rakentaa Myllykortteliin yksityisen päiväkodin. Jatke Pirkanmaa Oy toimii hankkeessa KVR-urakoitsijana.

 

Myllykorttelin tontin pinta-ala on 3 655 m2, jossa rakennusoikeutta on 9 480 kem2.  Kortteliin tulee 129 asuntoa sekä yksityinen päiväkoti noin 60 lapselle. Autopaikkoja Myllykorttelissa on 24 ja polkupyöräpaikkoja lähes 200 kpl, mikä on suunniteltua kaavavaadetta enemmän.

”Myllykortteli on mielenkiintoinen yhteisprojekti luotettavien kumppaneiden kanssa. Varhain alkanut yhteistyö mahdollisti eri näkökulmien ja tavoitteiden huomioimisen jo suunnitteluvaiheessa. Usean toimijan asuntotarjonta yhdessä korttelissa turvaa monimuotoisen asumisen. Kokonaisuudesta muodostuu monipuolinen ja erilaisia asuntoja eri elämäntilanteisiin tarjoava kortteli. Päiväkodin sijoittuminen kortteliin lisää monimuotoisuutta ja on tarpeellinen lisä Lempäälän keskustan lähipalveluihin”, taustoittaa Jatke Pirkanmaa Oy:n hankekehitysjohtaja Anssi Kankaanpää.

Hankkeen asuntojakauma- ja keskipinta-alatavoitteet sekä asuntopohjat on suunniteltu eri toimijoiden tavoitteiden mukaisesti. Suunnittelussa huomioitiin myös asuntojen yhdisteltävyys sekä monikäyttöisyys. Rakennuksen muoto mahdollistaa Myllykortteliin myös yhteisöllisen sisäpihan rakentamisen. Lisäksi hankkeessa on huomioitu varaukset sähköautojen latauspisteelle.

 

Lisätietoa: Jatke Pirkanmaa Oy, hankekehitysjohtaja Anssi Kankaanpääanssi.kankaanpää@jatke.fi